Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Nieuwe achtbaan Bobbejaanland gaat vier keer over de kop

13-10-2018, 15.04 uur

De nieuwe achtbaan die Bobbejaanland in 2019 opent, gaat vier keer over de kop. Dat heeft het Vlaamse pretpark bekendgemaakt op aankondigingsborden bij het bouwterrein. Bobbejaanland zet komende winter een triple-launch coaster neer met een topsnelheid van meer dan 100 kilometer uur.

De nog naamloze baan wordt "meer dan veertig meter hoog", staat op de borden. In bouwplannen die afgelopen zomer opdoken, werd al gesproken over een hoogte van 43 meter. Dankzij een wissel kunnen er twee treinen tegelijk op de baan staan.

Er komen drie lanceringen: twee vooruit en één achteruit. Voor de bouw heeft Bobbejaanland de Duitse leverancier Gerstlauer ingeschakeld. Waarschijnlijk vindt de opening in juni 2019 plaats.

Topsnelheid
De coaster komt te liggen tussen achtbaan Typhoon en reuzenschommel Sledge Hammer. De exacte topsnelheid is nog niet onthuld. Op dit moment is de Goliath in Walibi Holland nog de snelste achtbaan van de Benelux, met een maximumsnelheid van 106 kilometer per uur.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be