Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Schwaben Park

Duits pretpark opent bizarre nieuwe achtbaan

15-10-2018, 16.39 uur | Reacties

Een Duits pretpark heeft een merkwaardige nieuwe achtbaan geopend. In attractiepark Schwaben Park kunnen bezoekers sinds afgelopen week een ritje maken in de 25 meter hoge rollercoaster Wilde Hilde. Passagiers zitten in een schommelend bakje dat aan de zijkant van de baan is bevestigd.

Het honderd meter lange zigzag-parcours - vergelijkbaar met een knikkerbaan - werd gebouwd door Ride Engineers Switzerland. Na elke afdaling worden de karretjes afgeremd. Een ritje duurt ongeveer negentig seconden.

"Deze combinatie van een achtbaan, een vrijevaltoren en een schommelschip is uniek in de wereld", vertelt een woordvoerder. Het gaat om een prototype. Eigenlijk had Wilde Hilde afgelopen zomer al toegankelijk moeten zijn, maar de opening moest worden uitgesteld tot het najaar. "Tijdens testritjes schommelden de gondels eerst te veel op en neer. Dat was te heftig voor gezinnen met kleine kinderen."

De attractie is aangekleed als een chaotisch kippenhok, inclusief een speciaal gecomponeerde soundtrack van de firma IMAscore. In 2019 vindt de officiële opening plaats, maar de baan is nu al operationeel. Schwaben Park is nog geopend tot en met zondag 4 november.Meer Schwaben Park