Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam heeft oplossing voor verdwijnende letters Amsterdam

13-10-2018, 10.26 uur

De beroemde letters 'I amsterdam' moeten waarschijnlijk verdwijnen uit Amsterdam, maar Madurodam heeft een oplossing. Al bijna vijftien jaar staan de reusachtige metalen letters voor het Rijksmuseum in de hoofdstad. Nu wil de Amsterdamse politiek ervan af. Het Haagse miniatuurpark biedt aan om een deel van de letters over te nemen.

Volgens Amsterdamse politici staat de slogan symbool voor individualisme. Daarom moeten de iconische letters het veld ruimen. Madurodam vindt echter dat de letters in de buurt van het Rijksmuseum moeten blijven staan. Toevallig staat er een miniatuurreplica van het museum in het park.

"Madurodam biedt nu een voor alle partijen aantrekkelijke oplossing", laat een woordvoerster weten. "De letters horen op kruipafstand van het Rijksmuseum thuis. Door ze op het George Maduroplein in Den Haag te plaatsen, kunnen we dat zo houden." Een fotomontage toont het toekomstige eindresultaat.

Het park wil zeven van de tien letters hergebruiken. "We hoeven slechts drie individuele letters toe te voegen. In de werkplaatsen van Madurodam zijn de nieuwe letters alvast op maat gefiguurzaagd." De Haagse publiekstrekker heeft het plan inmiddels gedeeld met de Amsterdamse raad. "We hopen dat we de letters voor een symbolisch bedrag - passend bij onze kleine portemonnee - over kunnen nemen."

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be