Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling heropent Bob na ruim vier maanden

11-10-2018, 11.18 uur

De Bob in de Efteling rijdt weer. Na een sluiting van meer dan vier maanden is de bekende bobsleebaan uit 1985 vanochtend heropend voor publiek. Iets na 10.00 uur maakten Efteling-bezoekers het eerste ritje. Er zijn onder meer aanpassingen verricht aan de liftheuvel.

De twintig meter hoge achtbaan kampte de afgelopen maanden met hardnekkige technische problemen. Van november 2017 tot en met maart 2018 was de Bob ook al buiten gebruik om dezelfde reden. Veel Efteling-fans hadden de attractie in gedachten dan ook allang afgeschreven. Tegen alle verwachtingen in is de bobbaan nu toch weer operationeel. In de controlekamer hangen slingers om de heropening te vieren.

De attractie is echter geen lang leven meer beschoren. Als er geen technische problemen meer optreden, blijft de Bob geopend tot en met augustus 2019. Daarna begint de sloop. In het voorjaar van 2020 opent de nieuwe familieachtbaan Max & Mortiz, geschikt voor kinderen vanaf één meter. Het huidige stationsgebouw wordt hergebruikt.

Overigens moet de Bob wel gesloten worden bij regen, omdat remmen dan niet goed werken.







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be