Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling heropent Bob na ruim vier maanden

11-10-2018, 11:18 uur | Reacties

De Bob in de Efteling rijdt weer. Na een sluiting van meer dan vier maanden is de bekende bobsleebaan uit 1985 vanochtend heropend voor publiek. Iets na 10.00 uur maakten Efteling-bezoekers het eerste ritje. Er zijn onder meer aanpassingen verricht aan de liftheuvel.

De twintig meter hoge achtbaan kampte de afgelopen maanden met hardnekkige technische problemen. Van november 2017 tot en met maart 2018 was de Bob ook al buiten gebruik om dezelfde reden. Veel Efteling-fans hadden de attractie in gedachten dan ook allang afgeschreven. Tegen alle verwachtingen in is de bobbaan nu toch weer operationeel. In de controlekamer hangen slingers om de heropening te vieren.

ZIE OOK: Bob in de Efteling vanaf zaterdag eindelijk weer open

De attractie is echter geen lang leven meer beschoren. Als er geen technische problemen meer optreden, blijft de Bob geopend tot en met augustus 2019. Daarna begint de sloop. In het voorjaar van 2020 opent de nieuwe familieachtbaan Max & Mortiz, geschikt voor kinderen vanaf één meter. Het huidige stationsgebouw wordt hergebruikt.

Overigens moet de Bob wel gesloten worden bij regen, omdat remmen dan niet goed werken.ZIE OOK: Bobsleebaan Efteling gaat eindelijk weer open, maar voor beperkte tijd

Reacties
Bijdrage