Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Magisch zwaard Excalibur terug in Toverland

15-10-2018, 14.34 uur | Reacties

Het beroemde zwaard Excalibur staat weer in Toverland. Afgelopen zomer raakte het decorstuk in het nieuwe themagebied Avalon zwaar beschadigd. Toen werd besloten om het attribuut weg te halen. Sinds afgelopen weekend is er een gloednieuw zwaard te vinden in het Limburgse attractiepark.

"Het nieuwe zwaard is gemaakt van roestvrij staal", vertelt Toverland-ontwerpster Nicky de Waal aan Looopings. "We gaan er nog voor zorgen dat het een beetje verweerd raakt, want dat past goed bij het gebied."


ZIE OOK: Beroemd zwaard Excalibur verdwenen uit Toverland

Na de opening van Avalon op 7 juli probeerden bezoekers Excalibur met man en macht uit de steen te trekken. Daardoor ging het het zwaard kapot. "Deze keer zit het zwaard muurvast, stevig verankerd in een steen van massief beton. Daar is driehonderd liter beton in gegoten. We zijn heel tevreden over het eindresultaat."

In de mythische themawereld Avalon staan wing coaster Fenix en boottocht Merlin's Quest. Excalibur bevindt zich bij de ingang van het gebied. Volgens de eeuwenoude legende is de persoon die erin slaagt om het zwaard uit de steen te trekken de nieuwe koning van Engeland.
ZIE OOK: Spectaculaire beelden: onride-video van wing coaster Fenix in Toverland

Reacties