Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Video: zo interactief is de nieuwe pratende boom van de Efteling

12-10-2018, 13:13 uur | Reacties

De nieuwe pratende boom van de Efteling heeft een bijzondere gave: hij kan voornamen én geboortedata herkennen. Wie langs de Babbelboom in het Sprookjesbos loopt, kan zomaar persoonlijk worden aangesproken. In een video is te zien hoe die interactiviteit precies werkt.

De boom, die zichzelf Kniezende Kniesoor noemt, verwerkt de namen in zijn anekdotes. Het gaat om vooraf opgenomen teksten. Een stemacteur heeft de 1500 populairste namen van Nederland één voor één ingesproken. Kniesoor maakt ook opmerkingen over geboortedata en verjaardagen. Zo kan hij bijvoorbeeld een liedje zingen voor passanten die jarig zijn.

ZIE OOK: Video: nóg een pratende boom in de Efteling

De informatie is afkomstig uit de officiële Efteling-app. Gebruikers moeten daarin expliciet toestemming geven om hun gegevens te delen. Ook moet bluetooth ingeschakeld zijn om Kniesoor te activeren. Net vóór de boom bevindt zich een sensor. Als er geen app-gebruikers in de buurt zijn, houdt de boom een algemeen praatje. Hij kletst dan wel over de actuele weersomstandigheden.

In een eerdere omschrijving liet de Efteling weten dat Kniesoor "de allerkleinste details" kan zien. "Een nieuwe haardos? Of een vlekje op je jas? Kniesoor ziet het." Dat blijkt nogal overdreven, geeft een woordvoerder toe in gesprek met Looopings. "Deze beschrijving hoort bij de beleving, maar het is geen functionaliteit. Technisch gezien is de Babbelboom op dit moment helemaal af."ZIE OOK: Nieuwe Babbelboom gaat met Efteling-bezoekers praten

Reacties
Bijdrage