Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stelt opening nieuwe attractie een jaar uit

09-10-2018, 10.00 uur | ReactiesBeeld: Airpro Waalwijk

De opening van een grote nieuwe attractie in de Efteling wordt een jaar uitgesteld. Het sprookjespark had aangekondigd dat in 2020 een nieuwe attractie zou openen op een stuk grond naast het huidige park, tussen het Efteling Hotel en de Traptreintjes. "Dat wordt 2021", bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

De afgelopen maanden was er veel te doen over het nieuwe bestemmingsplan van de Efteling, waar de uitbreiding onder valt. Directeur Fons Jurgens vroeg begin dit jaar al om extra bouwtijd, maar tot nu toe zijn er nog geen werkzaamheden verricht. Inmiddels is het plan wel goedgekeurd door de gemeenteraad van Loon op Zand.

Over de attractie zelf heeft het park nog niets bekendgemaakt. Looopings kon eerder dit jaar al wel melden dat er plannen zijn voor een lanceerachtbaan met een circusthema. Het zou gaan om een familievriendelijke attractie die niet over de kop gaat. De Efteling spreekt nu over "een themagebied met een nieuwe attractie en een paar kleinere attracties". Er worden ook aanpassingen verricht aan het Efteling Hotel.

De Efteling staat in 2020 niet met lege handen. Dat jaar opent de nieuwe dubbele familieachtbaan Max & Moritz, ter vervanging van de Bob.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be