Efteling

Efteling stelt opening nieuwe attractie een jaar uit

09-10-2018, 10.00 uur | ReactiesFoto: Airpro Waalwijk

De opening van een grote nieuwe attractie in de Efteling wordt een jaar uitgesteld. Het sprookjespark had aangekondigd dat in 2020 een nieuwe attractie zou openen op een stuk grond naast het huidige park, tussen het Efteling Hotel en de Traptreintjes. "Dat wordt 2021", bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

De afgelopen maanden was er veel te doen over het nieuwe bestemmingsplan van de Efteling, waar de uitbreiding onder valt. Directeur Fons Jurgens vroeg begin dit jaar al om extra bouwtijd, maar tot nu toe zijn er nog geen werkzaamheden verricht. Inmiddels is het plan wel goedgekeurd door de gemeenteraad van Loon op Zand.


ZIE OOK: Directeur Efteling verklapt locatie van nieuwe attractie

Over de attractie zelf heeft het park nog niets bekendgemaakt. Looopings kon eerder dit jaar al wel melden dat er plannen zijn voor een lanceerachtbaan met een circusthema. Het zou gaan om een familievriendelijke attractie die niet over de kop gaat. De Efteling spreekt nu over "een themagebied met een nieuwe attractie en een paar kleinere attracties". Er worden ook aanpassingen verricht aan het Efteling Hotel.

De Efteling staat in 2020 niet met lege handen. Dat jaar opent de nieuwe dubbele familieachtbaan Max & Moritz, ter vervanging van de Bob.

ZIE OOK: Uitbreidingsplannen Efteling nu officieel goedgekeurd

Reacties