Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stelt opening nieuwe attractie een jaar uit

09-10-2018, 10.00 uurBeeld: Airpro Waalwijk

De opening van een grote nieuwe attractie in de Efteling wordt een jaar uitgesteld. Het sprookjespark had aangekondigd dat in 2020 een nieuwe attractie zou openen op een stuk grond naast het huidige park, tussen het Efteling Hotel en de Traptreintjes. "Dat wordt 2021", bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

De afgelopen maanden was er veel te doen over het nieuwe bestemmingsplan van de Efteling, waar de uitbreiding onder valt. Directeur Fons Jurgens vroeg begin dit jaar al om extra bouwtijd, maar tot nu toe zijn er nog geen werkzaamheden verricht. Inmiddels is het plan wel goedgekeurd door de gemeenteraad van Loon op Zand.

Over de attractie zelf heeft het park nog niets bekendgemaakt. Looopings kon eerder dit jaar al wel melden dat er plannen zijn voor een lanceerachtbaan met een circusthema. Het zou gaan om een familievriendelijke attractie die niet over de kop gaat. De Efteling spreekt nu over "een themagebied met een nieuwe attractie en een paar kleinere attracties". Er worden ook aanpassingen verricht aan het Efteling Hotel.

De Efteling staat in 2020 niet met lege handen. Dat jaar opent de nieuwe dubbele familieachtbaan Max & Moritz, ter vervanging van de Bob.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be