Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling vervangt Bob door nieuwe dubbele familieachtbaan: Max & Moritz

09-10-2018, 09.31 uur

Het einde van de Bob in de Efteling is in zicht. De bobsleebaan uit 1985 wordt vervangen door een nieuwe rollercoaster met de naam Max & Moritz. In september volgend jaar begint de sloop van de Bob. De vervanger - een dubbele familieachtbaan van de Duitse firma Mack Rides - opent in het voorjaar van 2020.

Dat heeft de Efteling zojuist bekendgemaakt. Het gaat om een investering van 15 miljoen euro. "De Bob is na bijna 34 jaar nog steeds een zeer geliefde attractie, maar de baan heeft steeds meer onderhoud nodig", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "De oorspronkelijke fabrikant Intamin produceert geen bobbanen meer. Daarom hebben we besloten om een andere achtbaan neer te zetten, voor dezelfde doelgroep."

Het sprookjespark kiest nu voor een dubbele baan met een hogere capaciteit. Er komt echter geen race-element zoals bij houten achtbaan Joris en de Draak. "De minimumlengte wordt één meter, zodat ook jonge kinderen een ritje kunnen maken", weet de voorlichtster. De lengte, hoogte, topsnelheid en het exacte type maakt de Efteling later bekend.

Kwajongens
Het alpenthema van de Bob blijft intact. Ook het bestaande stationsgebouw wordt hergebruikt. Hoofdontwerpers zijn Karel Willemen en Robert-Jaap Jansen. De nieuwe attractie Max & Moritz is gebaseerd op het gelijknamige Duitse verhaal uit 1865. Dat gaat over de twee kwajongens Max en Moritz, die hun dorp onveilig maken. Ze halen zeven streken uit, waarvan de laatste voor hen slecht afloopt.

De afgelopen vier maanden was de Bob gesloten vanwege een hardnekkig technisch probleem. Aanstaande donderdag gaat de attractie weer open. Efteling-fans hebben nog bijna een jaar de tijd om afscheid te nemen van de Bob. Het laatste ritje vindt in september 2019 plaats. "Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan."

Vorig jaar
Looopings kon afgelopen voorjaar al melden dat de Efteling plannen had om de Bob te vervangen door een nieuwe attractie.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be