Plopsaland De Panne

Bizar gezicht: Disney-prinsessen in Plopsaland

07-10-2018, 15:54 uur | Reacties

Wat doen de prinsessen uit Disneyland Paris in Plopsaland? Die vraag zullen veel bezoekers van Plopsaland De Panne zich dit weekend gesteld hebben. In het Vlaamse attractiepark liepen gisteren en vandaag verschillende Disney-prinsessen rond.

Bezoekers konden op de foto met onder meer Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, Belle en Ariël. Ook Vaiana (Moana), Merida (Brave) en Elsa (Frozen) waren aanwezig. De prinsessen zijn geen vast onderdeel van het entertainmentaanbod, maar waren door Plopsaland uitgenodigd ter gelegenheid van het jaarlijkse cosplayevenement Cars & Coasters.


ZIE OOK: Huh? Disney-labels op souvenirtjes Plopsaland

De Disney-personages werden ingezet voor meet-and-greets, onder meer in het Prinsessia Restaurant. Ook waren ze onderdeel van een grote parade door het park.

Plopsaland is eigendom van het Vlaamse mediabedrijf Studio 100, de producent van tientallen tv-series en films. Des te opvallender is het dat het park er toch voor kiest om bezoekers kennis te laten maken met de karakters van de concurrent.

Disney staat erom bekend erg streng op te treden tegen partijen die het auteursrecht van de Amerikaanse entertainmentreus aan hun laars lappen. Vorig jaar eiste een advocaat van Disney nog dat enkele Vlaamse dames stopten met het organiseren van kinderfeestjes met namaakprinsessen.

Een woordvoerder van Plopsaland benadrukt dat de actrices onderdeel zijn van een cosplay-evenement. "Het is een specifiek evenement waarmee we een ander publiek dan gewoonlijk willen bereiken", zegt de voorlichter. "We communiceren bewust nergens de term Disney of de namen van de karakters."

ZIE OOK: Advocaat Disney eist dat namaakprinsessen stoppen

Reacties