Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parques Reunidos

Eigenaar Slagharen en Bobbejaanland krijgt klappen op de beurs

06-10-2018, 12.11 uur | ReactiesBeeld: Nick Jespers

Parques Reunidos, de eigenaar van pretparken als Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany, heeft het moeilijk. De parken van de groep lokten afgelopen zomer veel minder bezoekers dan verwacht. Dat vertaalt zich in slechte cijfers.

Het was de bedoeling om de brutowinst dit jaar met 10 procent op te krikken, maar die doelstelling wordt bij lange na niet gehaald. Naar aanleiding van de tegenvallende resultaten heeft directeur Fernando Eiroa besloten om per onmiddellijke ingang op te stappen.

Eiroa leidde de groep sinds 2016. Daarbij lag de focus op het uit de grond stampen van overdekte pretparken rond bekende merken als Nickelodeon, Lionsgate en FC Barcelona. Er is een zoektocht naar een nieuwe directeur gestart.

Na de bekendmaking van het nieuws kelderde het aandeel van het Spaanse bedrijf vrijdag tot het laagste niveau ooit, met een daling van bijna 8 procent. De waarde van de groep daalde daarmee tot ongeveer 825 miljoen euro. Anderhalf jaar geleden was de firma nog zo'n 1,4 miljard euro waard.

Parques Reundios is de uitbater van meer dan zestig attractieparken in veertien landen. 21,2 procent van de aandelen is tegenwoordig in handen van de Belgische investeringsmaatschappij Groep Brussel Lambert (GBL).

Meer Parques Reunidos
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be