Nieuws

Eigenaar Slagharen en Bobbejaanland krijgt klappen op de beurs

06-10-2018, 12:11 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

Parques Reunidos, de eigenaar van pretparken als Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany, heeft het moeilijk. De parken van de groep lokten afgelopen zomer veel minder bezoekers dan verwacht. Dat vertaalt zich in slechte cijfers.

Het was de bedoeling om de brutowinst dit jaar met 10 procent op te krikken, maar die doelstelling wordt bij lange na niet gehaald. Naar aanleiding van de tegenvallende resultaten heeft directeur Fernando Eiroa besloten om per onmiddellijke ingang op te stappen.


ZIE OOK: Slechte zomer voor Bobbejaanland: 9 procent minder bezoekers

Eiroa leidde de groep sinds 2016. Daarbij lag de focus op het uit de grond stampen van overdekte pretparken rond bekende merken als Nickelodeon, Lionsgate en FC Barcelona. Er is een zoektocht naar een nieuwe directeur gestart.

Na de bekendmaking van het nieuws kelderde het aandeel van het Spaanse bedrijf vrijdag tot het laagste niveau ooit, met een daling van bijna 8 procent. De waarde van de groep daalde daarmee tot ongeveer 825 miljoen euro. Anderhalf jaar geleden was de firma nog zo'n 1,4 miljard euro waard.

Parques Reundios is de uitbater van meer dan zestig attractieparken in veertien landen. 21,2 procent van de aandelen is tegenwoordig in handen van de Belgische investeringsmaatschappij Groep Brussel Lambert (GBL).

ZIE OOK: Plannen gepresenteerd voor FC Barcelona-pretpark

Reacties