Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam presenteert nieuwe overdekte familieattractie

31-10-2018, 18.55 uur

Madurodam heeft een nieuwe attractie met een interactief element. Wie een bezoek brengt aan Waterwolf, moet zelf 's werelds grootste stoommachine in werking zetten. Daarmee is tussen 1849 en 1852 het Haarlemmermeer drooggelegd.

Het Haagse themapark bouwde een enorme replica van Gemaal De Cruquius uit Noord-Holland. In het gebouw wordt het bijbehorende verhaal verteld met behulp van videoprojecties en andere speciale effecten. Het decor bestaat uit een gigantische machine met balansarmen die op en neer bewegen, net als bij een echt gemaal.

"Iedereen kent Madurodam van de miniaturen, maar we hebben tegenwoordig ook enkele échte attracties", vertelt directeur Joris van Dijk aan Looopings. "Daarmee willen we aandacht besteden aan allerlei relatief onbekende verhalen waar wij als Nederlanders heel trots op mogen zijn."

Waterwolf is bijna helemaal af. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet, zegt Van Dijk. "We willen de komende tijd nog water-, mist- en warmte-effecten aan de show toevoegen." De attractie draait zowel in het Nederlands als in het Engels.

Eerder opende Madurodam de interactieve belevingen Zo Groot is Oranje (2014), Hof van Nederland (2015), Het verhaal van George (2016) en Nieuw Amsterdam (2017).

Directeur Van Dijk wil dat het park uiteindelijk voor 50 procent uit miniaturen bestaat en voor 50 procent uit andere attracties. "Alleen op die manier kunnen we relevant en interessant blijven. Ruimte voor een achtbaan hebben we niet, maar flatrides als simulatoren behoren zeker tot de mogelijkheden."

Meer Madurodam
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be