Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Haarscheurtjes zorgen voor problemen bij attractie Toverland

11-10-2018, 21.27 uur

Een familieattractie in Toverland staat noodgedwongen stil vanwege problemen met de constructie. Bij een inspectie van de Wirbelbaum - een dubbel reuzenrad met draaiende gondels - zijn haarscheurtjes aangetroffen. Dat melden ingewijden aan Looopings.

Hoewel het park eerder sprak over een "technische storing", blijkt er dus iets fundamenteel mis te zijn met de constructie zelf in plaats van de techniek. Daardoor kwam de attractie niet door de keuring.

Een woordvoerster houdt het op een "technisch defect". "We weten op dit moment nog niet wanneer de heropening kan plaatsvinden", zegt ze. Op de website van Toverland staat dat de attractie maandag weer opengaat, maar dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken.

Fabrikant
De Wirbelbaum - eerder Twist & Turn genoemd - werd in 2005 gebouwd door de Duitse firma Metallbau Emmeln. De leverancier is deze week ter plaatse geweest om de situatie te onderzoeken en te beoordelen. Binnenkort moet meer duidelijk worden over het lot van de attractie.

In mei, juni, juli en augustus 2018 was de Wirbelbaum ook al gesloten na het aantreffen van haarscheurtjes in het onderstel van de attractie. Het Limburgse attractiepark sprak toen over regulier onderhoud.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be