Attractiepark Toverland

Haarscheurtjes zorgen voor problemen bij attractie Toverland

11-10-2018, 21:27 uur | Reacties

Een familieattractie in Toverland staat noodgedwongen stil vanwege problemen met de constructie. Bij een inspectie van de Wirbelbaum - een dubbel reuzenrad met draaiende gondels - zijn haarscheurtjes aangetroffen. Dat melden ingewijden aan Looopings.

Hoewel het park eerder sprak over een "technische storing", blijkt er dus iets fundamenteel mis te zijn met de constructie zelf in plaats van de techniek. Daardoor kwam de attractie niet door de keuring.


ZIE OOK: Familieattractie in Toverland blijft voorlopig dicht

Een woordvoerster houdt het op een "technisch defect". "We weten op dit moment nog niet wanneer de heropening kan plaatsvinden", zegt ze. Op de website van Toverland staat dat de attractie maandag weer opengaat, maar dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken.

Fabrikant
De Wirbelbaum - eerder Twist & Turn genoemd - werd in 2005 gebouwd door de Duitse firma Metallbau Emmeln. De leverancier is deze week ter plaatse geweest om de situatie te onderzoeken en te beoordelen. Binnenkort moet meer duidelijk worden over het lot van de attractie.

In mei, juni, juli en augustus 2018 was de Wirbelbaum ook al gesloten na het aantreffen van haarscheurtjes in het onderstel van de attractie. Het Limburgse attractiepark sprak toen over regulier onderhoud.

ZIE OOK: Attractie Toverland tweeënhalve maand dicht voor onderhoud

Reacties