Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark opent nieuwe achtbaan, maar bezoekersaantallen dalen

04-10-2018, 13.58 uur

Ondanks de komst van een grote nieuwe achtbaan zijn de bezoekersaantallen van het Zweedse pretpark Liseberg gedaald. Het attractiepark in Göteborg opende afgelopen zomer de spectaculaire dive coaster Valkyria. Toch kwamen er 3 procent minder bezoekers dan in 2017.

In de zomermaanden verwelkomde Liseberg 2,1 miljoen bezoekers, tegenover 2,175 miljoen een zomer eerder. Het management wijt de daling aan de hoge temperaturen en het wereldkampioenschap voetbal. "We zien deze ontwikkeling bij bijna alle parken in Europa", zegt directeur Andreas Andersen. "Daarom vinden we dat wij het redelijk goed hebben gedaan."

Met een hoogte van 47 meter en een lengte van zo'n 750 meter is Valkyria de hoogste en langste dive coaster van Europa. Een ritje bestaat uit een vrije val van vijftig meter, gevolgd door drie inversies. De topsnelheid bedraagt 105 kilometer per uur.

Mogelijk kunnen het Halloween- en kerstseizoen nog iets betekenen voor Liseberg. In 2017 trok het park verspreid over het hele jaar 3,061 miljoen bezoekers.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be