Disneyland Paris

Disneyland Paris kiest Nederlander als ambassadeur

12-10-2018, 18:58 uur | Reacties

Een Nederlander mag zich de komende twee jaar het gezicht van Disneyland Paris noemen. Disney-medewerker Giona Prevete (28) uit Heerlen is samen met een vrouwelijke collega verkozen tot de officiële ambassadeur van Disneyland. In gesprek met Looopings vertelt hij wat die functie precies inhoudt.

Elk Disney-park ter wereld heeft eigen ambassadeurs. "Het is een traditie die Walt Disney zelf is gestart in 1965", legt Prevete uit. Hij is de derde Nederlandse ambassadeur ooit sinds de opening van Disneyland Paris in 1992. Prevete vervult zijn nieuwe rol tot en met 2020, samen met ambassadrice Joana Afonso Santiago.


ZIE OOK: Bouwplannen van nieuwe attracties Disneyland Paris opgedoken

De ambassadeur heeft een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader. "Ik ben opgegroeid in Nederland. Op mijn 4e bracht ik voor het eerst een bezoek aan Disneyland Paris. Ik was meteen overweldigd door de magie en sindsdien ben ik elk jaar geweest."

Universiteit
Werken bij Disneyland was een jongensdroom. Toch ging hij na het gymnasium cultuurwetenschappen studeren op de universiteit. "Dat bleek niet bij me te passen. Toen heb ik de beslissing gemaakt om mijn droom achterna te gaan en bij Disneyland te solliciteren. En met succes."

Sinds 2010 vervulde hij verschillende functies in Disneyland Paris, waaronder die van enquêteur in de Disney-parken, vip-gids en medewerker van de cliëntenservice. Benoemd worden tot ambassadeur had heel wat voeten in de aarde. "Er zijn vier verschillende rondes met steeds een eigen jury. Uiteindelijk moeten vier finalisten zich presenteren voor de directieleden. Zij kiezen twee winnaars."

Culturen
Als ambassadeur is Prevete een aanspreekpunt voor bezoekers én collega's - de zogenoemde cast members - van Disneyland Paris. "Ik zal dan ook vaak aanwezig zijn bij evenementen en interne bijeenkomsten." Hij wil de komende jaren veel aandacht besteden aan de inzet van medewerkers. "Het is prachtig en uniek dat hier 16.000 mensen met heel uiteenlopende culturen en beroepen met elkaar samenwerken", aldus Prevete. "Waar vind je dat nou?"

Naast medewerker is Prevete zelf ook gewoon een Disney-fan, geeft hij toe. "Ik houd alle nieuwtjes in de gaten. Zo kijk ik bijvoorbeeld heel erg uit naar de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Toen ik het plan zag, kreeg ik kippenvel. Het wordt ontzettend mooi."

Praatje
De ambassadeur nodigt andere fans uit om een praatje met hem te maken. "Als je me ziet lopen, aarzel dan niet. Dat vind ik hartstikke leuk."ZIE OOK: Directeur Disneyland Paris kritisch over personeel

Reacties