Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bobsleebaan Efteling gaat eindelijk weer open, maar voor beperkte tijd

09-10-2018, 09.29 uur | Reacties

De Efteling gaat de Bob tegen alle verwachtingen in tóch heropenen. Na meer dan vier maanden kunnen bezoekers vanaf deze week eindelijk weer een ritje maken in de populaire bobsleebaan. Een hardnekkig technisch defect is verholpen.

Dat bevestigt een woordvoerster van de Efteling aan Looopings. Donderdag gaat de Bob weer open, maar wel voor een beperkte tijd. "We hadden last van meerdere storingen", zegt de voorlichtster. "Daarom hebben we uitgebreid de tijd genomen om goed onderzoek te doen naar de oorzaak van het probleem. We wilden voorkomen dat de attractie steeds opnieuw dicht moest."

De afgelopen weken vonden al regelmatig testritjes plaats. "We zijn er erg blij mee dat gasten weer van de Bob kunnen genieten, zeker omdat de attractie geschikt is voor bijna alle leeftijden." Kinderen die zelfstandig kunnen lopen, mogen een ritje maken.

De Bob, gebouwd door de Zwitserse firma Intamin, opende in 1985. Tijdens een ritje over het 524 meter lange parcours bereiken karretjes een topsnelheid van 60 kilometer per uur. Van het achtbaantype bestaan vandaag de dag nog maar drie exemplaren, waarvan twee in Amerika.

Dat de Bob nu weer open is, wil niet zeggen dat de verouderde attractie voor eeuwig blijft staan. "Als alles volgens planning verloopt, blijft de Bob operationeel tot september 2019. Dan beginnen we met de afbraak." Er komt een nieuwe familieachtbaan voor in de plaats.

Meer Efteling
Reacties