Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland verdedigt gebruik Spider-Man: 'We noemen de naam niet'

23-10-2018, 17.29 uur | ReactiesFoto: DeLaVrie Media

Spider-Man is dit najaar niet alleen te vinden in Disneyland Paris. De populaire superheld loopt nu ook rond in Walibi Holland, als onderdeel van de Halloween Fright Nights. Hoewel Walibi niets betaalt om het karakter te mogen gebruiken, doet het pretpark naar eigen zeggen niks verkeerd.

Spider-Man heeft al sinds 2014 zijn eigen meet-and-greet-locatie in Disneyland Paris. Het personage is eigendom van Marvel Entertainment, dat sinds 2009 bij The Walt Disney Company hoort. Vanwege internationale auteursrechten mogen andere partijen de held niet gebruiken zonder toestemming. Walibi Holland doet dat toch.


ZIE OOK: Bizar gezicht: Disney-prinsessen in Plopsaland

"We houden goed in de gaten dat onze Halloween-karakters op genoeg punten afwijken van de originele personages", vertelt een Walibi-woordvoerder aan Looopings. "Daarnaast gebruiken we de namen van de karakters niet."

Het Spider-Man-kostuum van Walibi Holland is echter nagenoeg identiek aan de originele versie van Disney. Walibi voegde alleen enkele scheuren en bloedvlekken toe. De naam van het personage wordt wel vermeld op de officiële rollenlijst voor medewerkers.

De auteursrechtenschending is bij Disney bekend, laat een woordvoerder van Disneyland Paris aan Looopings weten. "Onze juridische teams zijn op de hoogte van deze situatie", aldus de voorlichter. Het is niet duidelijk of Walibi een gepeperde rekening kan verwachten. "We geven verder geen inhoudelijk commentaar op de kwestie in de media."

Walibi's Spider-Man hoort bij de scare zone Game Over, waar al sinds 2015 ook een hoop andere 'gestolen' karakters rondlopen. Het gaat om figuren uit computerspellen van uitgevers als Nintendo, Square Enix, Warner Bros. Interactive Entertainment en Ubisoft. Ook voor de decoraties in het gebied zijn herkenbare Nintendo-elementen gebruikt.ZIE OOK: Schaamteloos jatwerk in Pools pretpark

Reacties