Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Honig Halloween Nights

Nieuw halloween-spookhuis gebaseerd op horrorfilm The Nun

02-10-2018, 16.58 uur

Liefhebbers van horror kunnen deze maand terecht in Nijmegen. Daar is op 18, 19 en 20 oktober een Halloween-spookhuis te vinden gebaseerd op de populaire horrorfilm The Nun. De makers lieten zich inspireren door verschillende scènes in de film.

"The Nun is nu een enorme hype", zegt initiatiefnemer Michael Snoek in gesprek met Looopings. "De film zit vol met uitstekende schrikeffecten die we ontzettend goed kunnen gebruiken in ons spookhuis The Forbidden Floor. Met name op het gebied van afleiding. Er gebeuren continu onverwachte dingen, net als bij ons."

Bezoekers komen oog in oog te staan met een gruwelijke non. Bijzonder is dat het spookhuis drie verschillende verdiepingen beslaat. "In het pand bevond zich vroeger een spinnerij, met een paar gangen van wel honderd meter lang", aldus Snoek. "Alle apparatuur staat er nog. Dat zorgt voor een hele enge sfeer. Wij noemen onszelf niet voor niets het engste spookhuis van de Benelux."

Het haunted house is onderdeel van het driedaagse evenement Honig Halloween Nights, waar ook twee scare zones en een show bij horen. Per dag zijn er zestig acteurs actief. Entreekaarten kosten 18,50 euro. Bezoekers moeten op voorhand een gezondheidsverklaring tekenen waarin ook staat dat acteurs hen vast mogen pakken.

The Nun, geregisseerd door Corin Hardy, gaat over een priester die in 1952 naar Roemenië wordt gestuurd om de mysterieuze zelfmoord van een non te onderzoeken. Daar wordt hij geconfronteerd met een demon die de vorm van een non heeft aangenomen. De film ging afgelopen maand in première.

Meer Honig Halloween Nights
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be