Movie Park Germany

Foto's: dit is het nieuwe spookhuis van Movie Park Germany

05-10-2018, 08:37 uur | Reacties

Movie Park Germany heeft een nieuw halloweenspookhuis met de naam Wrong Turn. Donderdagavond mochten journalisten en fans de horrorattractie - gebaseerd op een gelijknamige reeks horrorfilms - alvast uitproberen. De locatie is bijzonder: het haunted house bevindt zich in het gebouw van de gesloten darkride Ice Age Adventure.

Bezoekers passeren eerst drie verschillende voorshows met acteurs. Daarna wandelen ze door de vaargeul van de voormalige bootjesattractie. Volgens het verhaal bevinden de gasten zich in de bossen van West Virginia, waar ze ten prooi vallen aan bloeddorstige kannibalen.


ZIE OOK: Movie Park Germany sluit attractie: Ice Age Adventure verdwijnt

"Normaal gesproken bestaan spookhuizen uit smalle gangetjes, maar Wrong Turn kenmerkt zich door gigantische open scènes", vertelt projectleider Manuel Prossotowicz aan Looopings. "Er is zelfs een tien meter hoge werkende waterval." De decors van Ice Age Adventure zijn grotendeels intact gebleven. Wel werden de kindvriendelijke personages uit de Ice Age-films vervangen door verontrustende horrorscènes. Ook kwam er een lange tunnel.

Lantaarn
Tijdens de wandeltocht krijgen bezoekers een speciale lantaarn mee. Omdat het spookhuis grotendeels donker is, worden de bloederige taferelen pas zichtbaar als bezoekers de lamp gebruiken. De lantaarn kan echter op afstand bestuurd worden, zodat het licht op sommige punten gaat flikkeren of zelfs helemaal uitvalt. Daarvoor schakelde Movie Park het Nederlandse bedrijf Haunted Lantern in.

Het Halloween Horror Festival van Movie Park Germany begint komend weekend. Er zijn in totaal acht spookhuizen en vier scare zones. Die zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van The Walking Dead Breakout. Het evenement - met ruim 280 acteurs - loopt tot en met 4 november.ZIE OOK: Movie Park Germany bouwt darkride om tot halloweenspookhuis

Reacties