Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris opent nieuwe attractie: Mickey's PhilharMagic

30-09-2018, 16.28 uur

Disneyland Paris opent morgen een nieuwe attractie. In een theaterzaal in themagebied Discoveryland kunnen bezoekers kijken naar de 4D-film Mickey's PhilharMagic. De twaalf minuten durende voorstelling bestaat uit een muzikale reis door scènes uit Disney-klassiekers.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, speelt Donald Duck de hoofdrol. Hij komt terecht in bekende taferelen uit films als Beauty and the Beast, The Little Mermaid, The Lion King, Peter Pan en Aladdin. De Franse benaming luidt Mickey et son Orchestre PhilharMagique.

Een vergelijkbare attractie staat al sinds 2003 in het Amerikaanse Disney-park Magic Kingdom in Florida. Daar wordt echter gebruikgemaakt van meer speciale effecten én een animatronic. Bovendien is het scherm in Amerika een stuk groter. Voor de Europese variant wisselen Engelse en Franse liedteksten elkaar af.

De komst van de nieuwe attractie is onderdeel van de viering van de 90e verjaardag van Mickey Mouse, onder de noemer The World's Biggest Mouse Party. Dat evenement duurt van oktober tot en met december. Mickey's PhilharMagic blijft daarna ook nog te zien.

Het Discoveryland Theatre in het Disneyland Park werd de afgelopen jaren gebruikt voor het vertonen van filmtrailers, Pixar-shorts (Disney & Pixar Short Film Festival) en een compilatie van de Star Wars-filmreeks (Star Wars: Path of the Jedi). Eerder waren de attracties Captain EO en Honey, I Shrunk the Audience! daar te vinden.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be