Disneyland Paris

Disneyland Paris opent nieuwe attractie: Mickey's PhilharMagic

30-09-2018, 16:28 uur | Reacties

Disneyland Paris opent morgen een nieuwe attractie. In een theaterzaal in themagebied Discoveryland kunnen bezoekers kijken naar de 4D-film Mickey's PhilharMagic. De twaalf minuten durende voorstelling bestaat uit een muzikale reis door scènes uit Disney-klassiekers.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, speelt Donald Duck de hoofdrol. Hij komt terecht in bekende taferelen uit films als Beauty and the Beast, The Little Mermaid, The Lion King, Peter Pan en Aladdin. De Franse benaming luidt Mickey et son Orchestre PhilharMagique.


ZIE OOK: Disneyland Paris maakt plannen bekend voor Halloween en Kerstmis

Een vergelijkbare attractie staat al sinds 2003 in het Amerikaanse Disney-park Magic Kingdom in Florida. Daar wordt echter gebruikgemaakt van meer speciale effecten én een animatronic. Bovendien is het scherm in Amerika een stuk groter. Voor de Europese variant wisselen Engelse en Franse liedteksten elkaar af.

De komst van de nieuwe attractie is onderdeel van de viering van de 90e verjaardag van Mickey Mouse, onder de noemer The World's Biggest Mouse Party. Dat evenement duurt van oktober tot en met december. Mickey's PhilharMagic blijft daarna ook nog te zien.

Het Discoveryland Theatre in het Disneyland Park werd de afgelopen jaren gebruikt voor het vertonen van filmtrailers, Pixar-shorts (Disney & Pixar Short Film Festival) en een compilatie van de Star Wars-filmreeks (Star Wars: Path of the Jedi). Eerder waren de attracties Captain EO en Honey, I Shrunk the Audience! daar te vinden.

ZIE OOK: Nieuwe attractie Disneyland Paris draait om bekende Disney-muziek

Reacties