Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Kermis

Gemeente sluit kermisattractie vanwege 'gesjoemel', exploitant ontkent

29-09-2018, 17:35 uur | Reacties

Een attractie op de kermis in Weert moet noodgedwongen gesloten blijven. Volgens de gemeente heeft de eigenaar van de zogeheten Top Spin gesjoemeld met gegevens over de stroomtoevoer. De eigenaar ontkent dat.

"Het stroomverbruik van de attractie komt niet overeen met de eerder door de exploitant opgegeven waarden", laat de organisatie weten op de officiële website van het evenement. "De piekspanning die de Top Spin genereert is veel hoger. Het risico dat de stroomvoorziening het begeeft is aanzienlijk."

ZIE OOK: Kermis extra beveiligd na aanhouding terreurverdachten

De gemeente beweert dat de exploitant aangeboden is om tegen een deel van de kostprijs een groter stroomaggregaat te plaatsen. De exploitant zou dat geweigerd hebben. Inmiddels staan er hekken om de attractie.

Eigenaar Bart Straub houdt vol dat er helemaal niets klopt van het verhaal van de gemeente. "Het is schandalig hoe wij nu afgeschilderd worden", laat hij aan Looopings weten. De gemeente zou zelf een fout gemaakt hebben. "De gegevens die we verstrekt hebben, kloppen gewoon. We hebben het hele jaar door Nederland gereisd en overal ging het goed, behalve bij de laatste kermis."

Bovendien zou hij helemaal geen korting hebben gekregen op een nieuw aggregaat. "We moesten het gehele bedrag ophoesten." Straub baalt ook van de plek die hij kreeg toegewezen. "Ze hebben ons verplaatst naar een dood punt waar niemand komt. Dat was ook niet de afspraak."

De opbouw van de Top Spin ging de afgelopen dagen al niet van een leien dakje. Volgens bedrijfsleider Ivo Leugemors was er onduidelijkheid ontstaan over de keuringspapieren van de machine. Daardoor liepen de werkzaamheden vertraging op en ging de attractie later open dan de rest van de kermis.

ZIE OOK: Duitse attractie geweigerd op kermis in Limburg

Reacties
Bijdrage