Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Gemeente sluit kermisattractie vanwege 'gesjoemel', exploitant ontkent

29-09-2018, 17.35 uur

Een attractie op de kermis in Weert moet noodgedwongen gesloten blijven. Volgens de gemeente heeft de eigenaar van de zogeheten Top Spin gesjoemeld met gegevens over de stroomtoevoer. De eigenaar ontkent dat.

"Het stroomverbruik van de attractie komt niet overeen met de eerder door de exploitant opgegeven waarden", laat de organisatie weten op de officiële website van het evenement. "De piekspanning die de Top Spin genereert is veel hoger. Het risico dat de stroomvoorziening het begeeft is aanzienlijk."

De gemeente beweert dat de exploitant aangeboden is om tegen een deel van de kostprijs een groter stroomaggregaat te plaatsen. De exploitant zou dat geweigerd hebben. Inmiddels staan er hekken om de attractie.

Eigenaar Bart Straub houdt vol dat er helemaal niets klopt van het verhaal van de gemeente. "Het is schandalig hoe wij nu afgeschilderd worden", laat hij aan Looopings weten. De gemeente zou zelf een fout gemaakt hebben. "De gegevens die we verstrekt hebben, kloppen gewoon. We hebben het hele jaar door Nederland gereisd en overal ging het goed, behalve bij de laatste kermis."

Bovendien zou hij helemaal geen korting hebben gekregen op een nieuw aggregaat. "We moesten het gehele bedrag ophoesten." Straub baalt ook van de plek die hij kreeg toegewezen. "Ze hebben ons verplaatst naar een dood punt waar niemand komt. Dat was ook niet de afspraak."

De opbouw van de Top Spin ging de afgelopen dagen al niet van een leien dakje. Volgens bedrijfsleider Ivo Leugemors was er onduidelijkheid ontstaan over de keuringspapieren van de machine. Daardoor liepen de werkzaamheden vertraging op en ging de attractie later open dan de rest van de kermis.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be