Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland investeert 5 miljoen euro in waterbaan met gigantische vulkaan

02-10-2018, 11.59 uur

In Plopsaland De Panne komt een enorme vulkaan te liggen. Het Vlaamse pretpark investeert 5 miljoen euro in een grootschalige opknapbeurt van een oude waterbaan. Het kasteelthema van De Boomstammetjes, geopend in 1989, moet plaatsmaken voor een indrukwekkend prehistorisch landschap met kolkende vulkanen, rotsen, lavastromen en brullende dinosaurussen.

"Dat we zo'n groot bedrag steken in thematisering is ongekend", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in gesprek met Looopings. "We willen geen half werk leveren, dus we pakken het zeer groots aan." Waarschijnlijk heropent de attractie in juli 2019. De voorlopige werknaam is DinoSplash.

Normaal gesproken kiest Plopsaland voor thema's gekoppeld aan de figuren van Studio 100. "Dat hebben we dit keer bewust niet gedaan", aldus Van den Kerkhof. "Dino's zijn tijdloos en heel populair. Het is volgens ons een zeer geschikt thema voor deze attractie."

Levensecht
Vandaag brengt het attractiepark tekeningen naar buiten van huisontwerper Piet De Koninck. De dinosaurussen langs de baan gaan bewegen. "We wilden per se levensechte animatronics", zegt de directeur. "Dat is tien keer indrukwekkender dan statische beelden." Van den Kerkhof verheugt zich vooral op de laatste afdaling van de baan. "Je passeert dan een grote donkere tunnel."

De 21 meter hoge waterbaan werd gebouwd door de Duitse firma Mack Rides. Bij de opening in de jaren tachtig heette de attractie nog Splash. Na de overname van het park door Studio 100 werd de naam gewijzigd in Het Kasteel van Koning Samson. Tegenwoordig hanteert men de naam De Boomstammetjes.

Afgebroken
De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Een deel van de decoraties is al afgebroken. Eigenlijk had de renovatie vorig jaar plaats moeten vinden.

Komende winter wordt ook een ander gedeelte van het park opgeknapt. Het themagebied bij familieachtbaan Rollerskater komt in het teken te staan van popgroep K3. Verder is Plopsaland afgelopen week begonnen met de eerste werkzaamheden voor een hotel. In 2020 volgt een overdekt gebied met twee attracties rond clown Bumba.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be