Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermis extra beveiligd na aanhouding terreurverdachten

29-09-2018, 15.16 uur

De kermis in de Limburgse stad Weert wordt extra beveiligd. Aanleiding is de arrestatie van verschillende mannen die een terroristische aanslag wilde plegen. Ze werden afgelopen donderdag opgepakt op een parkeerplaats in Weert.

Hoewel de kermis voor zover bekend geen doelwit was, zijn de veiligheidsmaatregelen rond het evenement voor de zekerheid wel aangescherpt. Zo wordt het toezicht geïntensiveerd en zijn medewerkers extra alert. Op het kermisterrein stonden al mobiele camera's. Ook zijn er betonblokken geplaatst om aanslagen met voertuigen tegen te gaan.

Een geplande brandoefening bij funhouse Heroes City XXL ging niet door om paniek te voorkomen. "Alles wat we nu ook doen op straat, zal in verband worden gebracht met die terrorismeverdachten", vertelt een brandweercommandant aan De Limburger. "Dus we gaan nu niet met politie en ambulance naar het kermisterrein voor een oefening."

Burgemeester Jos Heijmans houdt de komende dagen zelf ook een oogje in het zeil. "Ik kan het gevoel van onveiligheid bij de Weertenaren natuurlijk niet helemaal wegnemen, maar we gaan ons uiterste best doen om de kermis zo veilig mogelijk te laten verlopen", zei hij.

In totaal werden donderdag zeven mannen aangehouden. Volgens justitie hadden ze vergevorderde plannen om een terroristische aanslag te plegen bij een drukbezocht evenement. Daarvoor wilden ze machinegeweren, bomvesten en een autobom gebruiken.

De kermis in Weert duurt van vrijdag 28 september tot en met woensdag 3 oktober. Het is één van de grootste kermissen van Nederland.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be