Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Plopsa-pretpark in Polen gaat uitbreiden

30-09-2018, 13.01 uur | Reacties

Slechts één dag na de officiële opening van het eerste Poolse Plopsa-pretpark worden er al ambitieuze uitbreidingsplannen gepresenteerd. Majaland Kownaty opent de komende jaren verschillende nieuwe attracties ter waarde van tientallen miljoenen euro's.

"We hebben zo veel vertrouwen in het project dat we nog vóór de opening al besloten hadden om het park uit te breiden", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. De Plopsa Group werkt voor het project samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital.

De eerste fase van het park kostte 20 miljoen euro. Onlangs werd al begonnen met de bouw van een houten achtbaan van 7,5 miljoen euro. Meteen daarna volgt een derde fase van nog eens 20 miljoen euro. Het is de bedoeling dat er onder meer een grote waterattractie wordt toegevoegd.

De houten achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International wordt vergelijkbaar met Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, het vlaggenschip van de Belgische Plopsa Group. Het stationsgebouw gaat er in Polen uitzien als een vervallen houten huis. Er wordt geen Studio 100-karakter aan gekoppeld. "Voor de andere nieuwe attracties zijn we nu contracten aan het afsluiten", zegt Van den Kerkhof.

Ondertussen wordt ook gedacht aan een tweede Plopsa-park in Polen. Dat moet in de Poolse hoofdstad Warschau komen te liggen. De exacte locatie is nog niet bekend.

Meer Majaland Kownaty
Reacties