Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Plopsa-pretpark in Polen gaat uitbreiden

30-09-2018, 13.01 uur

Slechts één dag na de officiële opening van het eerste Poolse Plopsa-pretpark worden er al ambitieuze uitbreidingsplannen gepresenteerd. Majaland Kownaty opent de komende jaren verschillende nieuwe attracties ter waarde van tientallen miljoenen euro's.

"We hebben zo veel vertrouwen in het project dat we nog vóór de opening al besloten hadden om het park uit te breiden", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. De Plopsa Group werkt voor het project samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital.

De eerste fase van het park kostte 20 miljoen euro. Onlangs werd al begonnen met de bouw van een houten achtbaan van 7,5 miljoen euro. Meteen daarna volgt een derde fase van nog eens 20 miljoen euro. Het is de bedoeling dat er onder meer een grote waterattractie wordt toegevoegd.

De houten achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International wordt vergelijkbaar met Heidi The Ride in Plopsaland De Panne, het vlaggenschip van de Belgische Plopsa Group. Het stationsgebouw gaat er in Polen uitzien als een vervallen houten huis. Er wordt geen Studio 100-karakter aan gekoppeld. "Voor de andere nieuwe attracties zijn we nu contracten aan het afsluiten", zegt Van den Kerkhof.

Ondertussen wordt ook gedacht aan een tweede Plopsa-park in Polen. Dat moet in de Poolse hoofdstad Warschau komen te liggen. De exacte locatie is nog niet bekend.

Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be