Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Eerste Plopsa-pretpark in Polen officieel geopend

30-09-2018, 10.00 uur

Maya de Bij en Wickie de Viking veroveren nu ook Oost-Europa. Na twee jaar bouwen is zaterdagavond het eerste Plopsa-pretpark van Polen officieel geopend. Majaland Kownaty omvat 24 verschillende attracties verspreid over een binnen- en buitengedeelte. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro.

Het park - op anderhalf uur rijden van Berlijn - is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital. In eerste instantie was het alleen de bedoeling om de figuren van Plopsa te gebruiken. Toen bleek dat de Nederlanders kennis en expertise misten om een pretpark te runnen, werd de Belgische Plopsa Group ingeschakeld.

Plopsa heeft uiteindelijk de bouw, de decoraties en het volledige management op zich genomen. "Wat jullie nu zien, is het resultaat van fase één", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. Men rekent in het eerste jaar op 300.000 bezoekers. Een entreebewijs kost 16,50 euro.

Nieuwe creaties
De belangrijkste attracties zijn een familieachtbaan, een vrijevaltoren, een draaiend schommelschip en een interactieve bloemenmolen. Er is ook een theater voor kindervoorstellingen. Pretparkfans zullen veel attracties herkennen uit de Plopsa-parken in België en Nederland. Er kwamen ook enkele nieuwe creaties, zoals een vlindercarrousel.

"Polen heeft eigenlijk helemaal geen pretparkcultuur", aldus Van den Kerkhof. "Majaland is het eerste échte themapark van Polen. Maar het is een groeiende markt met veel potentie. We hebben er heel veel vertrouwen in." Er wordt al gedacht aan een tweede Plopsa-park in het land.

Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be