Majaland Kownaty

Eerste Plopsa-pretpark in Polen officieel geopend

30-09-2018, 10.00 uur | Reacties

Maya de Bij en Wickie de Viking veroveren nu ook Oost-Europa. Na twee jaar bouwen is zaterdagavond het eerste Plopsa-pretpark van Polen officieel geopend. Majaland Kownaty omvat 24 verschillende attracties verspreid over een binnen- en buitengedeelte. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro.

Het park - op anderhalf uur rijden van Berlijn - is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital. In eerste instantie was het alleen de bedoeling om de figuren van Plopsa te gebruiken. Toen bleek dat de Nederlanders kennis en expertise misten om een pretpark te runnen, werd de Belgische Plopsa Group ingeschakeld.


ZIE OOK: Plopsa blijft maar groeien: plannen voor tweede pretpark in Polen

Plopsa heeft uiteindelijk de bouw, de decoraties en het volledige management op zich genomen. "Wat jullie nu zien, is het resultaat van fase één", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. Men rekent in het eerste jaar op 300.000 bezoekers. Een entreebewijs kost 16,50 euro.

Nieuwe creaties
De belangrijkste attracties zijn een familieachtbaan, een vrijevaltoren, een draaiend schommelschip en een interactieve bloemenmolen. Er is ook een theater voor kindervoorstellingen. Pretparkfans zullen veel attracties herkennen uit de Plopsa-parken in België en Nederland. Er kwamen ook enkele nieuwe creaties, zoals een vlindercarrousel.

"Polen heeft eigenlijk helemaal geen pretparkcultuur", aldus Van den Kerkhof. "Majaland is het eerste échte themapark van Polen. Maar het is een groeiende markt met veel potentie. We hebben er heel veel vertrouwen in." Er wordt al gedacht aan een tweede Plopsa-park in het land.

ZIE OOK: Opening van nieuw Plopsa-pretpark maanden uitgesteld

Reacties