Efteling

Hier komt het nieuwe Efteling-sprookje te liggen

28-09-2018, 16:50 uur | ReactiesFoto: @Eftelist

Benieuwd waar het nieuwe Efteling-sprookje De Zes Zwanen wordt gebouwd? Nog niet eerder gepubliceerde bouwtekeningen tonen de exacte locatie van de nieuwste toevoeging aan het Sprookjesbos. De opening vindt plaats in het najaar van 2019.

Efteling-tekenaar Sander de Bruijn ontwierp een nostalgisch kasteel met een vijvertje ervoor. De kasteeltoren wordt zo'n vijftien meter hoog. Het tafereel verrijst aan de rand van het bos, tegen het parkeerterrein aan. Er wordt ruimte gemaakt achter de grot van Sneeuwwitje op het Herautenplein, naast het landhuis van de stiefmoeder van Assepoester.


ZIE OOK: Efteling kondigt nieuw sprookje aan: De Zes Zwanen

Het sprookje komt te liggen tegen de achterkant van De Nieuwe Kleren van de Keizer, blijkt uit de bouwtekeningen. Die werden door fansite Eftelist opgevraagd bij de gemeente Loon op Zand. Over enkele jaren verdwijnt de aangrenzende parkeerplaats. Het terrein wordt dan onderdeel van het Sprookjesbos.

De uitbeelding van De Zes Zwanen bestaat niet alleen uit een klassiek sprookjestafereel, maar ook uit een kleine attractie: een vaartochtje voor de jongste bezoekers. Met de bouw is bijna 2,5 miljoen euro gemoeid.ZIE OOK: Nieuwe Babbelboom gaat met Efteling-bezoekers praten

Reacties