Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Domper voor Deens pretpark: nieuwe attractie was slechts vijf dagen open

28-09-2018, 17.59 uur

Het Deense pretpark Tivoli Gardens kijkt terug op een pijnlijke zomer. De nieuwste attractie was dit jaar slechts een paar dagen operationeel. Vijf dagen na de officiële opening op 15 augustus moest thrillride Tik Tak alweer gesloten worden vanwege technische problemen.

Sindsdien is Tik Tak niet meer open geweest. Volgens een woordvoerder zijn er complicaties met het besturingssysteem. Inmiddels is het zomerseizoen van Tivoli Gardens voorbij. Het park in Kopenhagen opent de poorten pas weer tijdens Halloween. Het is nog onduidelijk of de aanwinst dan kan draaien.

Tik Tak is een shake, bestaand uit een grote schijf met twintig draaiende gondels die over de kop vliegen. De 4 miljoen euro kostende attractie werd geleverd door de Nederlandse fabrikant Mondial uit Friesland. De problemen begonnen al tijdens de bouw. De opening moest meermaals worden uitgesteld.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be