Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Duinrell

Moeder eist geld van Duinrell na ernstig ongeluk Tikibad

27-09-2018, 17:16 uur | Reacties

De moeder van een 18-jarige Belg die ernstig gewond raakte in het Tikibad van Duinrell, gaat een schadevergoeding eisen. Dat vertelt ze in een interview. Het ongeluk vond in februari plaats bij de X-stream, een waterglijbaan met een valluik dat openklapt. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en een whiplash op.

Doordat het luik veel te vroeg weer dichtklapte, werd de tiener drie keer geraakt. Hij had een maand lang last van knallende hoofdpijn, nekpijn en duizeligheid. Door afwezigheid en concentratieproblemen bleef hij zitten op zijn ingenieursopleiding.


ZIE OOK: Duinrell sluit glijbaan in Tikibad na ernstig ongeluk

"Younes heeft het sinds het ongeluk mentaal heel erg moeilijk", zegt moeder Vanessa Joldersma in gesprek met het AD. De familie zou niet alleen recht hebben op een schadevergoeding voor het letsel en de medische kosten, maar ook op een geldbedrag vanwege gederfde inkomsten. Een advocaat bereidt momenteel een zaak voor tegen Duinrell. Het incident is te wijten aan een technisch mankement.

Een woordvoerder van het Wassenaarse pretpark laat weten dat de verzekeringsmaatschappij zich op dit moment over de kwestie buigt. De bewuste glijbaan is inmiddels weer open.

ZIE OOK: Ongelukken in Tikibad Duinrell kwamen door technische mankementen

Reacties