Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Vakantiepark en attractiepark Duinrell

Ongelukken in Tikibad Duinrell kwamen door technische mankementen

26-09-2018, 12:29 uur | Reacties

Een reeks ernstige ongelukken in het Tikibad van Duinrell werd niet veroorzaakt door menselijke fouten - zoals woordvoerders eerder beweerden - maar door technische mankementen. Dat blijkt uit interne documenten die het AD in handen heeft gekregen.

Sinds de opening in 2010 maakte de omstreden waterglijbaan X-stream een hoop slachtoffers. Zwemmers moeten plaatsnemen op een luik dat openklapt, waardoor ze zeven meter naar beneden vallen. In het eerste half jaar na de opening raakten vijf mensen gewond. In 2013 waren dat er negen. De documenten maken ook melding van één incident met letsel in 2012.

ZIE OOK: Duinrell sluit glijbaan in Tikibad na ernstig ongeluk

Van fouten door de bezoekers was echter geen sprake. Een inspecteur schreef in zijn rapport: "Duinrell geeft aan dat de baan na plaatsing veel mankementen kende, voornamelijk in de elektra." Er werden maatregelen genomen, maar daarna gebeurden er tóch weer ongelukken.

Ook een ernstig ongeluk in begin dit jaar, met een 18-jarige Belg, is te wijten aan haperende techniek. Sensoren van de X-stream werden vermoedelijk ontregeld "door een waterdruppel en een lichaamsdeel of kledingstuk van een toeschouwer". Daarna zijn opnieuw aanpassingen doorgevoerd.

De X-stream werd gebouwd door fabrikant Van Egdom uit Utrecht. Een woordvoerder van Duinrell wil niet kwijt hoeveel ongelukken er in totaal hebben plaatsgevonden en wat voor maatregelen er precies zijn genomen. Het park benadrukt dat de glijbaan op dit moment is goedgekeurd door de Voedsel- en Warenautoriteit en keuringsinstantie TÜV.

ZIE OOK: Beruchte glijbaan Tikibad Duinrell weer open na ongeluk

Reacties
Bijdrage