Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Karretjes van nieuwe attractie Walibi Belgium gepresenteerd

25-09-2018, 17.35 uur

Walibi Belgium opent volgend jaar een interactieve overdekte attractie. Het Belgische pretpark werkt aan een trackless darkride met een popcornthema. Vandaag werd het uiterlijk van de voertuigen onthuld op pretparkbeurs Euro Attractions Show in Amsterdam.

De attractie heeft de werktitel Popcorn Revenge. Walibi werkt samen met drie verschillende fabrikanten uit Nederland en België. Het transportsysteem wordt geleverd door ETF Ride Systems uit Limburg, bekend van de Efteling-attractie Symbolica.

Ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision werd ingeschakeld voor het concept. De Belgische firma Alterface ontwikkelt de digitale animaties. De zeven karretjes van de attractie zijn gedecoreerd als bioscoopstoelen. Op de voorkant staat 'Revenge of the Corn'. Passagiers krijgen een geweer mee waarmee ze punten kunnen scoren.

Investering
De darkride van vierhonderd vierkante meter wordt gebouwd in het complex van de gesloten bootjesattractie Het Paleis van Ali Baba, dicht sinds 2001. Een ritje langs zeven verschillende scènes gaat zo'n vierenhalve minuut duren. De capaciteit bedraagt ongeveer vijfhonderd personen per uur. Een openingsdatum is nog niet bekend.

De investering is onderdeel van een omvangrijk masterplan ter waarde van ruim 100 miljoen euro.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be