Océade

België neemt afscheid van gigantisch zwemparadijs

29-09-2018, 09.17 uur | Reacties

Eén van de grootste zwemparadijzen van de Benelux is dit weekend voor het laatst geopend. Waterpark Océade in Brussel, geopend in 1988, sluit zondagavond definitief de deuren. Daarna gaat het complex tegen de vlakte. De bekende trekpleister moet wijken voor een nieuwbouwproject.

In dertig jaar tijd verwelkomde het zwembad zo'n zeven miljoen bezoekers. Op de allerlaatste openingsdag is Océade toegankelijk van 10.00 tot 21.00 uur. Een toegangskaartje kost 22 euro.


ZIE OOK: Inboedel van bekend waterpretpark wordt geveild

Océade krijgt waarschijnlijk een tweede leven in Oost-Europa. Een Roemeense ondernemer betaalde 152.000 euro om alle glijbanen en een waterspeelplaats over te nemen. De rest van de inboedel zou geveild worden, maar nu blijkt dat dezelfde Roemeen nog eens 100.000 euro neertelt om alle overgebleven items in handen te krijgen.

Eind dit jaar moet het waterpark helemaal ontmanteld zijn. De naastgelegen miniatuurstad Mini-Europa mag in ieder geval open blijven tot 2020. Beide toeristische attracties zijn eigendom van Thierry Meeùs, de zoon van Walibi-oprichter Eddy Meeùs.ZIE OOK: Sluiting van waterpretpark Océade uitgesteld

Reacties