Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Heropbouw van afgebrande attractie Europa-Park gestart

24-09-2018, 15.07 uur

Europa-Park is begonnen met de heropbouw van de attractie Piraten in Batavia, die in mei werd verwoest door een brand. Dat heeft het Duitse pretpark laten weten op social media. Ook themagebied Scandinavië, dat eveneens getroffen werd door de enorme vuurzee, wordt in ere hersteld.

Piraten in Batavia opende in 1987. Na de enorme brand van 26 mei 2018 was er vrijwel niets meer over van de iconische darkride. De directie van Europa-Park heeft besloten dat de attractie terug gaat keren, maar wel met technieken van nu.

De precieze plannen zijn nog niet bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat bezoekers in 2020 weer een ritje kunnen maken. Het Scandinavische gedeelte moet volgend jaar al af zijn. Alle zwartgeblakerde restanten zijn de afgelopen maanden gesloopt en weggehaald.

De brand in Europa-Park werd veroorzaakt door een technisch defect in de buurt van de wildwaterbaan Fjord Rafting. De waterattractie kon twee weken na de brand alweer heropend worden.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be