Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Natura Artis Magistra

Dierentuin Artis laat blowen toe

23-09-2018, 12.01 uur

Bezoekers van de Amsterdamse dierentuin Artis mogen gewoon een joint opsteken. Dat staat in een e-mail die het park stuurde aan een klagende bezoeker. Op social media wordt met verbazing gereageerd op het beleid.

Een abonnementhouder mailde dat hij zich ergerde aan rokende en blowende toeristen in de dierentuin. Vervolgens stuurde Artis terug: "Momenteel hanteren wij met betrekking tot het roken en blowen in Artis een gedoogbeleid." Alleen in speeltuinen, op terrassen en in gebouwen is roken verboden.

"Heb zelf een Artis-kaart en snap 't ook niet", reageert iemand op Twitter. "Dit kan toch niet kloppen?", zegt iemand anders. "Er lopen allemaal kleine kinderen. Pas uw beleid aan." Weer een ander laat weten: "In de huidige tijd zou ik van een instituut als Artis verwachten dat zij een voortrekkersrol op zouden eisen."

Blowende bezoekers zijn voor Artis een groeiend probleem. Op Engelstalige websites voor toeristen staan tips om onder invloed van softdrugs of paddo's dieren te gaan kijken.

Een voorlichter van Artis laat aan omroep AT5 weten dat er naar aanleiding van de reacties gewerkt wordt aan een verscherpt rookbeleid. "Het heeft zeker onze focus", zegt een woordvoerder.

Meer Natura Artis Magistra
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be