Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Natura Artis Magistra

Dierentuin Artis laat blowen toe

23-09-2018, 12:01 uur | Reacties

Bezoekers van de Amsterdamse dierentuin Artis mogen gewoon een joint opsteken. Dat staat in een e-mail die het park stuurde aan een klagende bezoeker. Op social media wordt met verbazing gereageerd op het beleid.

Een abonnementhouder mailde dat hij zich ergerde aan rokende en blowende toeristen in de dierentuin. Vervolgens stuurde Artis terug: "Momenteel hanteren wij met betrekking tot het roken en blowen in Artis een gedoogbeleid." Alleen in speeltuinen, op terrassen en in gebouwen is roken verboden.

ZIE OOK: Dierentuin Burgers' Zoo voert rookverbod in

"Heb zelf een Artis-kaart en snap 't ook niet", reageert iemand op Twitter. "Dit kan toch niet kloppen?", zegt iemand anders. "Er lopen allemaal kleine kinderen. Pas uw beleid aan." Weer een ander laat weten: "In de huidige tijd zou ik van een instituut als Artis verwachten dat zij een voortrekkersrol op zouden eisen."

Blowende bezoekers zijn voor Artis een groeiend probleem. Op Engelstalige websites voor toeristen staan tips om onder invloed van softdrugs of paddo's dieren te gaan kijken.

Een voorlichter van Artis laat aan omroep AT5 weten dat er naar aanleiding van de reacties gewerkt wordt aan een verscherpt rookbeleid. "Het heeft zeker onze focus", zegt een woordvoerder.

ZIE OOK: Trein maakt noodstop vanwege ontsnapte pelikaan Artis

Reacties
Bijdrage