Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen stevent af op miljoenenverlies

22-09-2018, 10.36 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen stevent dit jaar af op een miljoenenverlies. Dat zegt wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen. Vorig jaar noteerde het dierenpark al een verlies van 1,8 miljoen euro. Dit jaar wordt het negatieve resultaat hoogstwaarschijnlijk nog groter, bevestigt Otter.

De exacte getallen meldt hij niet. "Het is niet aan mij om die cijfers openbaar te maken", vertelt de wethouder in gesprek met Dagblad van het Noorden. Hij geeft wel een rekensom mee. "Elke 100.000 bezoekers genereren, met consumpties erbij, zo’n 3 miljoen euro aan inkomsten. Dus reken maar uit."

Vorig jaar trok Wildlands een miljoen bezoekers. Hoewel dit jaar een nieuwe familieachtbaan openging, zijn de bezoekersaantallen niet verbeterd. Het park heeft jaarlijks 1,3 miljoen gasten nodig om quitte te spelen.

Wildlands heeft nog een lening van zo'n 40 miljoen euro uitstaan bij de gemeente. Afgelopen week werd bekend dat de positie van directeur Frankwin van Beers onhoudbaar is geworden. Hij gaat het park verlaten. Er is nog geen opvolger gevonden.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be