Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen stevent af op miljoenenverlies

22-09-2018, 10:36 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen stevent dit jaar af op een miljoenenverlies. Dat zegt wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen. Vorig jaar noteerde het dierenpark al een verlies van 1,8 miljoen euro. Dit jaar wordt het negatieve resultaat hoogstwaarschijnlijk nog groter, bevestigt Otter.

De exacte getallen meldt hij niet. "Het is niet aan mij om die cijfers openbaar te maken", vertelt de wethouder in gesprek met Dagblad van het Noorden. Hij geeft wel een rekensom mee. "Elke 100.000 bezoekers genereren, met consumpties erbij, zo’n 3 miljoen euro aan inkomsten. Dus reken maar uit."


ZIE OOK: Bezoekers laten Wildlands Emmen links liggen: 1,8 miljoen euro verlies

Vorig jaar trok Wildlands een miljoen bezoekers. Hoewel dit jaar een nieuwe familieachtbaan openging, zijn de bezoekersaantallen niet verbeterd. Het park heeft jaarlijks 1,3 miljoen gasten nodig om quitte te spelen.

Wildlands heeft nog een lening van zo'n 40 miljoen euro uitstaan bij de gemeente. Afgelopen week werd bekend dat de positie van directeur Frankwin van Beers onhoudbaar is geworden. Hij gaat het park verlaten. Er is nog geen opvolger gevonden.

ZIE OOK: 'Achtbaan in Wildlands lokt geen extra bezoekers'

Reacties