Speelstad Oranje

'Gesloten attractiepark in Drenthe gaat weer open'

22-09-2018, 21:52 uur | Reacties

Het gesloten familiepretpark Speelstad Oranje gaat volgend jaar weer open. Dat heeft eigenaar Hennie van der Most aangekondigd. De ondernemer hoopt dat het Drentse attractiepark in mei 2019 weer bezoekers kan verwelkomen. Hij bedacht een nieuw concept.

Speelstad Oranje - gebouwd in een voormalige aardappelmeelfabriek - ging in het najaar van 2015 dicht vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Het overdekte pretpark leed al jaren verlies. Veel attracties kampten met achterstallig onderhoud.


ZIE OOK: Emotioneel afscheid van Speelstad Oranje op allerlaatste openingsdag

Van der Most wil het park gaan opdelen in drie delen: een speelgebied voor jonge kinderen, een doe-gedeelte voor de jeugd en een afgesloten gedeelte voor oudere bezoekers. Het is de bedoeling dat tieners en twintigers straks kunnen karten, paintballen, lasergamen en minigolfen.

De renovatie moet bekostigd worden met inkomsten uit het naastgelegen vakantiepark, dat momenteel opgeknapt wordt. Eerder werden daar asielzoekers gehuisvest.

De markante ondernemer zoekt nog naar managers die Speelstad Oranje willen runnen. Het liefst ziet hij een echtpaar. "Mama-en-papa-bedrijven werken het beste", vertelt de eigenaar aan Dagblad van het Noorden. "Als één van de twee veel met het bedrijf bezig is, levert dat spanningen op in het gezin."

Eerder had Van der Most plannen om van Speelstad Oranje een 18-plus-pretpark te maken. Dat idee heeft hij kennelijk weer laten varen. Hij is nog wel bezig met de ontwikkeling van een nieuwe trekpleister in Zuid-Holland: Attractiepark Rotterdam.

ZIE OOK: Volkswoede om asielzoekers bij pretpark: staatssecretaris belaagd

Reacties