Fort Fun Abenteuerland

Duits pretpark opent nieuwe thrillride in 2019

22-09-2018, 12:23 uur | Reacties

Een pretpark in Duitsland opent volgend jaar een nieuwe thrillride. Fort Fun Abenteuerland presenteert in 2019 de heftige attractie Thunderbirds. De ride bestaat uit een molen met acht armen. Aan de uiteindes bevinden zich tweepersoons gondels die over de kop vliegen.

Het gaat om een attractie van het type air race 8.2, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla. De nieuwigheid van 1 miljoen euro komt in het hart van het park te liggen. Volgens Fort Fun gaat het om de grootste investering van de afgelopen tien jaar. De opening vindt naar verwachting in mei plaats.


ZIE OOK: Walibi-eigenaar verkoopt pretpark

Vergelijkbare attracties staan in pretparken als Bagatelle en Walygator Parc in Frankrijk, Brighton Pier en Drayton Manor in Groot-Brittannië en Tivoli Gardens in Denemarken. In Duitsland wordt gekozen voor een indianenthema.

Fort Fun Abenteuerland is tegenwoordig eigendom van de Looping Group, net als bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn. Thunderbirds wordt de eerste grote nieuwe attractie sinds de overname van het park in 2017.

ZIE OOK: Foto's: stokoude achtbaan heeft hippe nieuwe trein

Reacties