Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Pretpark met oudste achtbaan van Benelux wordt verkocht

20-09-2018, 17.50 uur

Het pretpark met de oudste achtbaan van de Benelux krijgt een nieuwe eigenaar. Familiepretpark de Waarbeek, gelegen in het Overijsselse Hengelo, wordt verkocht. Dat bevestigt de huidige eigenaar Arijan van Bavel aan Looopings.

Onder zijn leiding steeg het aantal bezoekers in negen jaar tijd van 32.000 naar 220.000 bezoekers per jaar. "Ik heb er altijd met heel veel liefde en plezier gewerkt", zegt Van Bavel. "Maar volgend jaar bestaat het park 95 jaar en dat is een mooi moment om naar de toekomst te kijken. Het voelde als het goede moment om het stokje over te dragen."

De pretparkbaas heeft met drie verschillende kandidaten gesprekken gevoerd. "Alle partijen hebben vervolgens een plan geschreven. Het plan van ondernemerskoppel Kevin Moespot en Janna van der Linde klonk het best." De twee hebben naar eigen zeggen "ambitieuze maar realistische plannen". Van der Linde is al jaren directieassistent bij het Drentse attractiepark Drouwenerzand.

Nostalgisch
Van Bavel zegt blij te zijn dat het bedrijf "nieuwe energie" krijgt, zodat hij tijd heeft voor andere werkzaamheden. Hij maakt dit seizoen nog af. Op 1 november vindt de officiële overdracht plaats. "De Waarbeek is een nostalgisch, regionaal park dat helemaal verankerd is in de regio. Het is een goede zaak dat het sociale karakter van het park blijft bestaan." Vaste medewerkers blijven gewoon in dienst.

De Rodelbaan in de Waarbeek, geopend in 1930, is de oudste achtbaan van de Benelux. Bovendien is het de op één na oudste nog werkende stalen achtbaan ter wereld. Alleen in het Spaanse pretpark Parque de Atracciones Monte Igueldo staat een stalen rollercoaster die nog twee jaar ouder is.

Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be