Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Bijzondere apen ontdekken nieuw verblijf in Blijdorp

20-09-2018, 13.15 uur

Diergaarde Blijdorp heeft nieuwe bewoners. De Rotterdamse dierentuin verwelkomde onlangs een groep gelada's, een bijzondere apensoort uit Ethiopië. Blijdorp is tot nu toe het enige dierenpark in Nederland waar de apen te zien zijn.

De negen gelada's komen uit het Duitse Tierpark Rheine. Tot deze week verbleven ze achter de schermen. Gisteren mochten ze hun nieuwe verblijf voor het eerst ontdekken. "Om alvast te wennen voor de officiële opening half oktober", laat Blijdorp weten.

Volgens een woordvoerder voelden de dieren zich al snel op hun gemak. "De familie stortte zich gretig op de groene grasvlakte om ervan te smikkelen. Het is de enige apensoort die gras eet."

De gelada's hebben hun intrek genomen in het oude, monumentale roofdierengebouw van Blijdorp, dat helemaal verbouwd is. De noordzijde van het verblijf is nu gereed. Aan de andere kant vinden nog werkzaamheden plaats. Daar wordt uiteindelijk een mannengroep ondergebracht.



Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be