Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Bijzondere apen ontdekken nieuw verblijf in Blijdorp

20-09-2018, 13:15 uur | Reacties

Diergaarde Blijdorp heeft nieuwe bewoners. De Rotterdamse dierentuin verwelkomde onlangs een groep gelada's, een bijzondere apensoort uit Ethiopië. Blijdorp is tot nu toe het enige dierenpark in Nederland waar de apen te zien zijn.

De negen gelada's komen uit het Duitse Tierpark Rheine. Tot deze week verbleven ze achter de schermen. Gisteren mochten ze hun nieuwe verblijf voor het eerst ontdekken. "Om alvast te wennen voor de officiële opening half oktober", laat Blijdorp weten.

ZIE OOK: Diergaarde Blijdorp kampt met geldgebrek

Volgens een woordvoerder voelden de dieren zich al snel op hun gemak. "De familie stortte zich gretig op de groene grasvlakte om ervan te smikkelen. Het is de enige apensoort die gras eet."

De gelada's hebben hun intrek genomen in het oude, monumentale roofdierengebouw van Blijdorp, dat helemaal verbouwd is. De noordzijde van het verblijf is nu gereed. Aan de andere kant vinden nog werkzaamheden plaats. Daar wordt uiteindelijk een mannengroep ondergebracht.ZIE OOK: Diergaarde Blijdorp krijgt 2,4 miljoen euro voor opknapbeurt Oceanium

Reacties
Bijdrage