Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland laat bezoekers voortaan per minuut entree betalen

21-09-2018, 17.28 uurBeeld: Nick Jespers

Bezoekers van Bobbejaanland kunnen er voortaan voor kiezen om per minuut entree te betalen. In plaats van het aanschaffen van een toegangskaartje voor een vaste prijs, checken ze bij de ingang in met behulp van een speciale app. Gasten betalen dan alleen voor de tijd dat ze in het pretpark doorbrengen.

Bobbejaanland hanteert een tarief van 0,12 euro per minuut. Dat komt neer op 7,20 euro per uur. Wie drie uurtjes in het park verblijft, is dus 21,60 euro kwijt. Een regulier entreebewijs voor Bobbejaanland kost 35,50 euro aan de kassa. Online zijn echter al dagtickets verkrijgbaar vanaf 19,95 euro per stuk.

De nieuwe app, ontwikkeld door een externe partij, wordt Tapperuse genoemd. Het Vlaamse attractiepark is één van de eerste deelnemers. Betalen verloopt achteraf via AfterPay. Alle tarieven zijn exclusief 0,75 euro servicekosten per bezoek.

Amsterdam
Naast Bobbejaanland doen verschillende kleinere dagattracties mee, waaronder Sea Life Scheveningen (0,19 euro per minuut), dierenpark Avifauna in Alphen aan den Rijn (0,09 euro per minuut), Comics Station in Antwerpen (0,12 euro per minuut) en het Duitse pretpark Wunderland Kalkar (0,13 euro per minuut).

Binnenkort volgen onder andere Madame Tussauds Amsterdam, BillyBird Park Hemelrijk en de Plopsa-parken in Nederland, België en Duitsland. Tapperuse werd ontwikkeld door Wilbert Witkamp, de voormalig directeur van parkeerapp Yellowbrick. "Onze app spreekt een nieuwe klantenkring aan: bezoekers die nergens aan vast willen zitten", zegt hij.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be