Bobbejaanland

Bobbejaanland laat bezoekers voortaan per minuut entree betalen

21-09-2018, 17.28 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

Bezoekers van Bobbejaanland kunnen er voortaan voor kiezen om per minuut entree te betalen. In plaats van het aanschaffen van een toegangskaartje voor een vaste prijs, checken ze bij de ingang in met behulp van een speciale app. Gasten betalen dan alleen voor de tijd dat ze in het pretpark doorbrengen.

Bobbejaanland hanteert een tarief van 0,12 euro per minuut. Dat komt neer op 7,20 euro per uur. Wie drie uurtjes in het park verblijft, is dus 21,60 euro kwijt. Een regulier entreebewijs voor Bobbejaanland kost 35,50 euro aan de kassa. Online zijn echter al dagtickets verkrijgbaar vanaf 19,95 euro per stuk.


ZIE OOK: Bobbejaanland komt met spotgoedkoop zomerabonnement

De nieuwe app, ontwikkeld door een externe partij, wordt Tapperuse genoemd. Het Vlaamse attractiepark is één van de eerste deelnemers. Betalen verloopt achteraf via AfterPay. Alle tarieven zijn exclusief 0,75 euro servicekosten per bezoek.

Amsterdam
Naast Bobbejaanland doen verschillende kleinere dagattracties mee, waaronder Sea Life Scheveningen (0,19 euro per minuut), dierenpark Avifauna in Alphen aan den Rijn (0,09 euro per minuut), Comics Station in Antwerpen (0,12 euro per minuut) en het Duitse pretpark Wunderland Kalkar (0,13 euro per minuut).

Binnenkort volgen onder andere Madame Tussauds Amsterdam, BillyBird Park Hemelrijk en de Plopsa-parken in Nederland, België en Duitsland. Tapperuse werd ontwikkeld door Wilbert Witkamp, de voormalig directeur van parkeerapp Yellowbrick. "Onze app spreekt een nieuwe klantenkring aan: bezoekers die nergens aan vast willen zitten", zegt hij.

ZIE OOK: Slechte zomer voor Bobbejaanland: 9 procent minder bezoekers

Reacties