Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nieuw: interactieve achtbaan met kantelende karretjes

20-09-2018, 13.49 uur

Een Italiaanse fabrikant heeft een bijzondere nieuwe achtbaan ontwikkeld: de aerobat coaster. Waaghalzen nemen plaats in losse karretjes in de vorm van vliegtuigjes, die onder de baan hangen. Met behulp van twee vleugels kunnen inzittenden de stoeltjes laten kantelen.

Zo kunnen ze zelf bepalen of ze tijdens een ritje over de kop gaan. De interactieve rollercoaster werd ontwikkeld door de firma Technical Park. Dankzij een lancering vanuit het station komt er geen liftheuvel aan te pas. Op YouTube verscheen een video van het concept.

Het idee van kantelende vliegtuigjes werd al eerder toegepast in andere attracties van Technical Park en concurrent Gerstlauer uit Duitsland. Een voorbeeld is vliegtuigmolen Wild Wings in Duinrell. Bovendien kwam de Zwitserse attractiebouwer RES twee jaar geleden al met een idee voor een achtbaan met kantelende vliegtuigjes op de proppen, de air loop.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be