Plopsaland De Panne

K3 krijgt eigen themagebied met achtbaan in Plopsaland

18-09-2018, 19:00 uur | Reacties

Plopsaland De Panne zet K3 in de schijnwerpers. De bekende meidengroep krijgt volgend jaar een eigen themagebied in het Vlaamse attractiepark, inclusief een achtbaan. Daarvoor wordt een bestaand themadeel omgebouwd.

Familieachtbaan Rollerskater, geopend in 1991, wordt omgedoopt tot K3 Roller Skater. De opening staat gepland voor het begin van de paasvakantie van 2019. De omgeving krijgt ook een nieuw uiterlijk, gebaseerd op de nieuwe tv-serie K3 Roller Disco. De reeks wordt vanaf komend najaar uitgezonden.


ZIE OOK: Plopsaland maakt thema van nieuwe attracties bekend

Op dit moment staat de achtbaan nog in het teken van de in de vergetelheid geraakte Studio 100-serie Wizzy & Woppy. "De attractie wordt volledig gestript en opnieuw gedecoreerd", laat Plopsaland weten. Bezoekers nemen straks plaats in een K3-rolschaats. Ook het nabijgelegen restaurant Wizzy's Fornuis krijgt een make-over.

Opfrissen
"De laatste jaren zijn we volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende gebieden in het park, waaronder de Ploptuin en het Kermisplein", zegt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. "Uiteraard kon de Rollerskater met bijbehorende zone niet achterblijven." Het nieuwe K3-programma met rolschaatsthema was volgens hem "de perfecte gelegenheid".

In 2020 - als het park twintig jaar bestaat - zet Plopsaland een ander Studio 100-karakter in het zonnetje. Dan opent een overdekt themagebied rond clown Bumba, met een familieachtbaan en een darkride.

ZIE OOK: Nieuwe K3-meisjes sieren attracties Plopsa Indoor Hasselt

Reacties