Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bijzonder: Disneyland Paris verkoopt blikjes bier op straat

18-09-2018, 14.50 uurBeeld: @ED92live

In het originele Disneyland in Californië zou het ondenkbaar zijn, maar Disneyland Paris verkoopt tegenwoordig gewoon blikjes bier op straat. Dat is bijzonder, omdat Disney normaal gesproken erg strikt is met het schenken van alcohol. In het Franse Disneyland Park was het serveren van alcohol buiten restaurants tot nu toe uit den boze.

Alcohol werd alleen verkocht in restaurants met tafelbediening of in combinatie met een maaltijd bij een snackcounter. Nu zijn er losse blikjes van het Franse biermerk 1664 verkrijgbaar bij een kraampje in themagebied Frontierland, naast mijntrein Big Thunder Mountain. Eén blikje van 33 centiliter kost 5,39 euro.

In het naastgelegen Walt Disney Studios Park wordt deze zomer ook alcohol verkocht op straat, als onderdeel van een speciaal foodfestival. Daar zijn tijdelijk verschillende soorten wijn en Jupiler-bier verkrijgbaar.

Walt Disney was zelf een groot tegenstander van alcohol in zijn park. Daarom kunnen reguliere bezoekers van het Amerikaanse Disneyland in Anaheim al sinds de opening in 1955 helemaal nergens alcohol krijgen. Daar komt pas volgend jaar verandering in, bij de opening van Star Wars-themagebied Galaxy's Edge.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be