Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Disneyland Paris

Bijzonder: Disneyland Paris verkoopt blikjes bier op straat

18-09-2018, 14:50 uur | ReactiesFoto: @ED92live

In het originele Disneyland in Californië zou het ondenkbaar zijn, maar Disneyland Paris verkoopt tegenwoordig gewoon blikjes bier op straat. Dat is bijzonder, omdat Disney normaal gesproken erg strikt is met het schenken van alcohol. In het Franse Disneyland Park was het serveren van alcohol buiten restaurants tot nu toe uit den boze.

Alcohol werd alleen verkocht in restaurants met tafelbediening of in combinatie met een maaltijd bij een snackcounter. Nu zijn er losse blikjes van het Franse biermerk 1664 verkrijgbaar bij een kraampje in themagebied Frontierland, naast mijntrein Big Thunder Mountain. Eén blikje van 33 centiliter kost 5,39 euro.


ZIE OOK: Bijzondere hapjes en drankjes bij foodfestival in Disneyland Paris

In het naastgelegen Walt Disney Studios Park wordt deze zomer ook alcohol verkocht op straat, als onderdeel van een speciaal foodfestival. Daar zijn tijdelijk verschillende soorten wijn en Jupiler-bier verkrijgbaar.

Walt Disney was zelf een groot tegenstander van alcohol in zijn park. Daarom kunnen reguliere bezoekers van het Amerikaanse Disneyland in Anaheim al sinds de opening in 1955 helemaal nergens alcohol krijgen. Daar komt pas volgend jaar verandering in, bij de opening van Star Wars-themagebied Galaxy's Edge.

ZIE OOK: Disneyland Paris was voorbereid op rel over alcohol

Reacties