Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zoekt oplossing voor geluidsoverlast door shows

20-09-2018, 12.56 uur

De Efteling zoekt naar een manier om geluidsoverlast door shows tegen te gaan. Buurtbewoners van het attractiepark klagen regelmatig dat ze de knallen van fonteinenspektakel Aquanura of de muziek van paardenshow Raveleijn kunnen horen.

"We houden ons nu al aan de grenswaarden van geluid in de vergunning", zegt een Efteling-woordvoerder. "Toch willen we kijken hoe we omwonenden minder overlast kunnen laten ondervinden, zonder dat de beleving van de shows hiermee aangetast wordt."

Samen met specialisten van de Technische Universiteit Eindhoven wordt nu gezocht naar een oplossing. Daarvoor is het gespecialiseerde bedrijf Level Acoustics & Vibration ingeschakeld. "Op dit moment zijn we aan het inventariseren welke voorzieningen getroffen kunnen worden", aldus de Efteling-voorlichter.

Uitbreiden
Geluidsoverlast is één van de zorgen van buurtbewoners die vrezen dat de Efteling té groot wordt. Vanavond stemt de gemeenteraad van Loon op Zand over het nieuwe bestemmingsplan van het attractiepark. Daarin staat dat de Efteling op verschillende plekken mag uitbreiden. Ook komen er verschillende maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be