Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland gesloten op last van politie: 'Gemaskerde man met verdachte rugzak gespot'

16-09-2018, 11.03 uur

Voor de poorten van Bobbejaanland is vanochtend een chaotische situatie ontstaan. Het attractiepark zou om 10.00 uur openen, maar bezoekers werden niet naar binnen gelaten. Pas een uur later werd duidelijk dat het park "om veiligheidsredenen" gesloten zou blijven.

Later liet Bobbejaanland in een verklaring weten dat vannacht een onbekende gemaskerde man met een "verdachte rugzak" is gespot op beelden van beveiligingscamera's. Diegene heeft mogelijk iets achtergelaten in het park. Het is niet duidelijk of de man nog in het park aanwezig is.

"Bobbejaanland besloot geen enkel veiligheidsrisico te nemen en de politie te contacteren", staat in de toelichting. De politie gaf vervolgens de opdracht om het park dicht te houden voor onderzoek. "Een explosievenhond is met spoed onderweg om het park uit te kammen."

Files
Toen de wachtende menigte te horen kreeg dat men het best weer huiswaarts kon keren, ontstonden er files op het parkeerterrein en in de directe omgeving. Het park biedt excuses aan voor het ongemak. De duizenden mensen die vanochtend voor de poort stonden, worden "op een gepaste manier" gecompenseerd.

De komende dagen zou het attractiepark sowieso niet opengaan. Bezoekers zijn weer welkom op vrijdag 21 september.



Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be