Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland kiest voor bezuinigingen

18-09-2018, 22.39 uur

Toverland heeft een reeks bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd. Het Limburgse attractiepark, dat in juli twee gloednieuwe themagebieden opende, kan nog steeds niet rekenen op torenhoge bezoekersaantallen. Daarom koos het management voor verschillende besparingen.

Zo werd onlangs al een medewerker in de wachtrij van de nieuwe achtbaan Fenix wegbezuinigd. In de rij konden bezoekers in eerste instantie kiezen uit drie verschillende opties: de linkerkant van de trein, de rechterkant van de trein en de voorste rij. Het personeelslid zorgde ervoor dat waaghalzen op de juiste manier gegroepeerd werden.

Op dit moment is het echter zo rustig dat de placeur niet nodig is. Om dezelfde reden is de zogeheten front row-rij nu helemaal afgesloten. "Op drukke dagen, bijvoorbeeld tijdens Halloween, keert de medewerker wellicht terug", vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Daarnaast blijft de nieuwe waterattractie Merlin's Quest, onderdeel van themadeel Avalon, tegenwoordig de eerste twee uur van de dag gesloten. Bezoekers kunnen daar pas om 12.00 uur terecht. Ook bij bedieningsrestaurant The Flaming Feather en tovershow Magiezijn worden beperkte openingstijden gehanteerd. Bovendien gaan de winkels in het nieuwe entreegebied Port Laguna pas om 14.00 uur open.

"We leren steeds meer over de bezoekersstromen en kijken nu hoe hierop gereageerd wordt", luidt de uitleg van de voorlichtster. "We zetten ons personeel zo efficiënt mogelijk in. Over de huidige bezoekersaantallen zijn we tevreden."

De 35 miljoen euro kostende uitbreiding van Toverland werd op 7 juli officieel geopend. Toen de bezoekersaantallen de eerste paar weken zwaar tegenvielen, gaf het pretpark het warme weer de schuld.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be