Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland geeft twee attracties make-over

15-09-2018, 10.54 uur

Twee attracties in Walibi Holland krijgen komende winter een grote opknapbeurt. Naast de bouw van een nieuwe achtbaan geeft het pretpark een thrillride en een familieattractie een nieuw uiterlijk. Dat heeft Walibi-directrice Mascha van Till zojuist bekendgemaakt tijdens een vraaggesprek met fans.

Houten achtbaan Robin Hood wordt vervangen door een spectaculaire rollercoaster met houten ondersteuningen en een stalen rail. Twee andere attracties in hetzelfde themagebied ondergaan een renovatie. Het gaat om de top spin Excalibur en draaiend huis Merlin's Magic Castle.

Beide rides openden in 2000. Bij Merlin's Magic Castle wordt in eerste instantie alleen de buitenkant gerenoveerd. Het interieur blijft voorlopig nog gelijk. Bezoekers staan daar oog in oog met tovenaar Merlijn, die indruk wil maken op zijn uil door de aarde om haar as te laten draaien.

Het bijbehorende themadeel, dat nu nog Sherwood Forest heet, wordt omgedoopt tot Wilderness.

Walibi Holland maakte begin dit jaar al bekend dat alle themagebieden in het park de komende jaren vernieuwd worden. Komende winter wordt ook alvast een deel van de Speed Zone aangepakt. Daar staan attracties als vrijevaltoren Space Shot, enterprise G-Force en mega coaster Goliath.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be