Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Nieuwe achtbaan Bobbejaanland: eerste werkzaamheden gestart

14-09-2018, 18.41 uur

Bobbejaanland is begonnen met de eerste werkzaamheden voor een nieuwe rollercoaster. Volgend jaar opent een spectaculaire lanceerachtbaan van tientallen meters hoog. In het Vlaamse pretpark zijn inmiddels bouwhekken verschenen.

Ook heeft Bobbejaanland aangekondigd wanneer de nog naamloze triple-launch coaster opengaat. Als alles volgens planning verloopt, kunnen bezoekers vanaf juni 2019 een ritje maken. De zeshonderd meter lange achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer komt te liggen tussen achtbaan Typhoon en reuzenschommel Sledge Hammer.

Uit eerder verschenen bouwplannen blijkt dat de nieuwe attractie 43 meter hoog wordt. Treinen - met drie rijen van vier zitplaatsen - worden vooruit, achteruit en weer vooruit gelanceerd. Passagiers leggen in totaal 830 meter af. Ze gaan meermaals over de kop.

De topsnelheid is nog niet onthuld. Wel kondigde Bobbejaanland aan dat de achtbaan "de snelste, hoogste en steilste triple-launch coaster met de meeste inversies in de Benelux" wordt. Dat is nu nog de twee inversies tellende Gold Rush in zusterpark Attractiepark Slagharen, met een maximumsnelheid van 95 kilometer per uur.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be