Bobbejaanland

Nieuwe achtbaan Bobbejaanland: eerste werkzaamheden gestart

14-09-2018, 18:41 uur | Reacties

Bobbejaanland is begonnen met de eerste werkzaamheden voor een nieuwe rollercoaster. Volgend jaar opent een spectaculaire lanceerachtbaan van tientallen meters hoog. In het Vlaamse pretpark zijn inmiddels bouwhekken verschenen.

Ook heeft Bobbejaanland aangekondigd wanneer de nog naamloze triple-launch coaster opengaat. Als alles volgens planning verloopt, kunnen bezoekers vanaf juni 2019 een ritje maken. De zeshonderd meter lange achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer komt te liggen tussen achtbaan Typhoon en reuzenschommel Sledge Hammer.


ZIE OOK: Bouwplannen van nieuwe lanceerachtbaan Bobbejaanland opgedoken

Uit eerder verschenen bouwplannen blijkt dat de nieuwe attractie 43 meter hoog wordt. Treinen - met drie rijen van vier zitplaatsen - worden vooruit, achteruit en weer vooruit gelanceerd. Passagiers leggen in totaal 830 meter af. Ze gaan meermaals over de kop.

De topsnelheid is nog niet onthuld. Wel kondigde Bobbejaanland aan dat de achtbaan "de snelste, hoogste en steilste triple-launch coaster met de meeste inversies in de Benelux" wordt. Dat is nu nog de twee inversies tellende Gold Rush in zusterpark Attractiepark Slagharen, met een maximumsnelheid van 95 kilometer per uur.

ZIE OOK: Bobbejaanland kondigt spectaculaire nieuwe achtbaan aan

Reacties