Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Escape rooms

Bizarre nieuwe attractie: voorkom een terroristische aanslag

14-09-2018, 15.25 uur

Een nieuwe toeristische attractie in Gelderland heeft een wel heel merkwaardig thema. Deelnemers van een 'outdoor escape room' krijgen de opdracht om een fictieve terroristische aanslag te verijdelen.

Volgens het bijbehorende verhaal dreigen terroristen met een bomaanslag in de Gelderse stad Culemborg. Met behulp van Facebook Messenger moeten gebruikers verspreid over de stad raadsels en puzzels oplossen om de terroristen te stoppen. Daarvoor hebben ze zestig minuten de tijd. Het project wordt GSM Escaping genoemd.

Een bizar introductiefilmpje op social media toont een acteur die deelnemers namens de geheime dienst AIVD om hulp vraagt. Vervolgens is een 'terrorist' te zien die een dreigvideo heeft opgenomen in de stijl van terreurgroep Islamitische Staat - inclusief een zwarte vlag met witte tekens. "Het is zover", zegt hij. "Jullie wilden niet luisteren."

Het concept werd bedacht door Michel Rietveld en Bryan Klunder, die in Culemborg al een normale escape room hebben. Ze zijn niet bang voor negatieve reacties van mensen die het idee ongepast vinden. "We kennen genoeg computergames waarin het vele malen erger aan toegaat", zegt Klunder in gesprek met een regionale krant. "Wij willen gewoon iets spannends neerzetten."

Zaterdagochtend vindt de officiële introductie plaats in Culemborg. Bijna werd het spel afgelopen dinsdag aangekondigd. Klunder: "Gelukkig ontdekten we op tijd dat het dan 11 september was. Dat zou niet erg handig zijn geweest." De tarieven zijn nog niet bekendgemaakt.

Meer escape rooms
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be