Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling zoekt nieuwe stuntmannen voor Raveleijn-show

12-09-2018, 19:09 uur | ReactiesFoto: @promenadefotos

De Efteling is op zoek naar nieuwe stuntmannen. Wie graag halsbrekende toeren uithaalt en beschikt over een uitstekend uithoudingsvermogen, kan nu solliciteren voor een rol in de paardenshow Raveleijn.

"Het is jouw taak om tijdens de show een bestaande choreografie op een veilige manier uit te voeren, zonder eigen interpretaties", staat in de vacaturetekst. "Je moet de timing van de show perfect kennen, inclusief stunts met zwaarden en speren."


ZIE OOK: 'Kleine verbeteringen' bij Efteling-show Raveleijn

Ervaring bij een live action-show is een pré, maar geen vereiste. Wie wordt uitgekozen, krijgt een training van een maand in het Franse themapark Puy du Fou. Raveleijn wordt sinds 2013 geproduceerd door het Franse park, dat veel ervaring heeft met stuntshows.

Raveleijn is zo'n negen maanden per jaar te zien, van begin april tot en met begin januari. De voorstelling - gebaseerd op een kinderboek van Paul van Loon - wordt meermaals per dag opgevoerd in een grote arena tussen Droomvlucht en Villa Volta. Het verhaal gaat over kinderen die in ruiters veranderen als ze door een magische stadspoort wandelen. Hoogtepunt is een gevecht met de mechanische draak Draconicon.

Het salaris hangt volgens uitzendbureau Timing af van de ervaring van de acteurs. Gemiddeld kunnen ze rekenen op zo'n 2500 euro bruto per maand.

ZIE OOK: Meer Nederlanders naar op één na grootste pretpark van Frankrijk

Reacties