Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zoekt nieuwe stuntmannen voor Raveleijn-show

12-09-2018, 19.09 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling is op zoek naar nieuwe stuntmannen. Wie graag halsbrekende toeren uithaalt en beschikt over een uitstekend uithoudingsvermogen, kan nu solliciteren voor een rol in de paardenshow Raveleijn.

"Het is jouw taak om tijdens de show een bestaande choreografie op een veilige manier uit te voeren, zonder eigen interpretaties", staat in de vacaturetekst. "Je moet de timing van de show perfect kennen, inclusief stunts met zwaarden en speren."

Ervaring bij een live action-show is een pré, maar geen vereiste. Wie wordt uitgekozen, krijgt een training van een maand in het Franse themapark Puy du Fou. Raveleijn wordt sinds 2013 geproduceerd door het Franse park, dat veel ervaring heeft met stuntshows.

Raveleijn is zo'n negen maanden per jaar te zien, van begin april tot en met begin januari. De voorstelling - gebaseerd op een kinderboek van Paul van Loon - wordt meermaals per dag opgevoerd in een grote arena tussen Droomvlucht en Villa Volta. Het verhaal gaat over kinderen die in ruiters veranderen als ze door een magische stadspoort wandelen. Hoogtepunt is een gevecht met de mechanische draak Draconicon.

Het salaris hangt volgens uitzendbureau Timing af van de ervaring van de acteurs. Gemiddeld kunnen ze rekenen op zo'n 2500 euro bruto per maand.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be