Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fans klagen over 'onnatuurlijke' houding Pardoes

13-09-2018, 09.24 uur

Wat is er mis met Efteling-mascotte Pardoes? Dat vragen Efteling-fans zich af na het zien van de vrolijke nar in de voorshow van de attractie Symbolica. Pardoes zwaait daar op een nogal rare wijze met zijn Twinkeltoorts. Dat moet anders kunnen, vindt Efteling-fansite Eftelist.

"Pardoes' hand draait te veel naar rechts, waardoor de manier waarop hij zijn staf vasthoudt zeer onnatuurlijk overkomt", valt te lezen op de site. Dergelijke bewegingen horen volgens de fans eerder "in een revalidatiecentrum" thuis.

Symbolica opende ruim een jaar geleden. De Efteling heeft inmiddels genoeg tijd gehad om het euvel aan te passen, vinden de fans. "De puntjes op de i zouden theoretisch achter de rug moeten zijn. Een zo in het oog springende animatronic verdient een anatomisch kloppende handstand!"

In de voorshow van Symbolica - de zogeheten Vestibule - kunnen bezoekers luisteren naar een openingspraatje van lakei O.J. Punctuel. Zijn welkomstwoord wordt verstoord door Pardoes, die met behulp van een toverspreuk een grote trap in tweeën splijt.

Beide personages zijn vormgegeven in de vorm van geavanceerde bewegende poppen. De figuren werden geleverd door de gerenommeerde Amerikaanse firma Garner Holt, eerder verantwoordelijk voor de animatronic van mijnbaron Gustave Hooghmoed bij achtbaan Baron 1898.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be