Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen overweegt entreeprijs te verlagen

12-09-2018, 14.04 uur | Reacties

Gaat de entreeprijs van Wildlands Adventure Zoo Emmen omlaag? Dat zou best kunnen, vertelt de nieuwe marketingmanager van het Drentse dierenpark. Wildlands is momenteel de duurste dierentuin van Nederland.

De toegangsprijs bedraagt op dit moment 30 euro per persoon aan de kassa. Online kost een kaartje voor een volwassene 27,50 euro. Parkeren kost 10 euro. De kans is aanwezig dat de prijzen volgend jaar verlaagd worden, schrijft Wildlands-marketeer Hans Poppelaars op Twitter.


ZIE OOK: Bezoekers laten Wildlands Emmen links liggen: 1,8 miljoen euro verlies

"Ik heb nergens gezegd dat de entreeprijs heilig is", zegt hij. "Alles ligt onder de loep, zeker ook entreeprijzen." De prijzen nu aanpassen is volgens Poppelaars niet mogelijk. "Dat kan simpelweg niet vanwege lopende afspraken en contracten. Maar in 2019: nieuwe ronde, nieuwe kansen."

Wildlands kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en financiële problemen. Vorig jaar leed het park 1,8 miljoen euro verlies. Dit jaar opende een dubbele familieachtbaan, maar dat heeft niet gezorgd voor meer bezoekers. Grote investeringen zijn voorlopig niet meer mogelijk: er staat nog een lening uit bij de gemeente voor vele tientallen miljoenen euro's.

Marketingman Poppelaars moet het tij keren. Hij kondigde eerder aan dat het themapark gewoon weer 'dierentuin' genoemd mag worden. Ook wil hij dat bezoekers in de toekomst meer dieren tegenkomen. "Het kán niet dat mensen 30 euro voor een kaartje betalen en vervolgens geen ijsbeer te zien krijgen", zei hij.

ZIE OOK: Koerswijziging: Wildlands Emmen is weer een dierentuin

Reacties